Sarıgül, "Partimizin yönetimi, çok önemli bir karar alarak ön seçim sandığını partililerimizin önüne koymuştur. İnanıyorum ki ön seçim sürecinde bütün partili arkadaşlarımız her konuyu bütün ayrıntılarıyla kendi aralarında konuşacak, partimizi ileriye taşıyacak adayları demokratik ve katılımcı bir anlayışla belirleyecektir. Ben de bu inançla ön seçime giriyorum. Kendimi partililerimizin demokratik katılımına ve kararına emanet ediyorum" dedi.
Mustafa Sarıgül, Lütfi Kırdar Kongre ve Sergi Sarayı Borsa Restorant'ta düzenlediği basın toplantısıyla 7 Haziran'daki genel seçime yönelik aday adaylığı için CHP İstanbul 2. Bölgeden ön seçime gireceğini açıkladı.
Sarıgül, partinin aldığı ön seçim kararının önemine değindi. Geçmişte siyasi görevlere ön seçimle geldiğini hatırlatan Mustafa Sarıgül, "Ön seçim bir demokrasi bayramıdır. Ön seçim demokrasidir, özgürlüktür, barıştır. Ön seçim sokakların, mahallelerin sesini yurdumuza duyurmanın bir aracıdır. Ön seçim karar ve söz sahibi olmaktır. Yıllardan beri ön seçime inandım, savundum. Siyasi görevlere ön seçimle geldim. Bugün de ön seçimin düşüncelerimize güç katacağına yürekten inanıyorum" diye konuştu.

"KENDİMİ PARTİLİLERİMİZİN DEMOKRATİK KATILIMINA VE KARARINA EMANET EDİYORUM"

Sarıgül, "İnanıyorum ki ön seçim sürecinde bütün partili arkadaşlarımız her konuyu bütün ayrıntılarıyla kendi aralarında konuşacak, partimizi ileriye taşıyacak adayları demokratik ve katılımcı bir anlayışla belirleyecektir. Ön seçim parti içi birliğimizi, kardeşliğimizi pekiştirecek, seçim başarımızın güvencesi olacaktır. Ben de bu inançla ön seçime giriyorum. Kendimi partililerimizin demokratik katılımına ve kararına emanet ediyorum" dedi.

HAYRİ İNÖNÜ İLE İLGİLİ SORUYU YANITLAMAK İSTEMEDİ

Sarıgül, basın açıklamasının ardından basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Bir gazetecinin "Şişli Belediye Başkanı Hayri İnönü ile yaşanan olayda size kumpas kurulduğunu düşünüyor musunuz" şeklindeki sorusuna Sarıgül, "Bugün çok önemli bir konuyu değerlendiriyoruz. Ben yeniden parlamentoda düşüncelerimi şahlandırmak için yola çıkıyorum. Parlamentoya muhalefet olmak için değil iktidar olmak için gidiyorum. Tarih, bundan sonra benim muhalefette yaptıklarımı değil iktidarda yaptıklarımı yazmalı. Bu saatten sonra iki görevim var. Biri, ulusumuzun bayrağını en yükseğe taşımak diğeri ise CHP'mizin bayrağını Ankara'nın burçlarına dikmektir. Ana konumuz Türkiye, teferruat ile ilgilenmek bize birşey kazandırmaz. Genel konularla ilgili her sorunuzu alabilirim bu konuda ilerleyen günlerde her sorunuza rahatlıkla cevap verebilirim " şeklinde yanıt verdi.

DENİZ BAYKAL'A ÖN SEÇİMDE BAŞARI DİLEDİ

Mustafa Sarıgül, Deniz Baykal'ın ön seçime girerek aday adaylığını açıklamasıyla ilgili bir soruya ise "Sayın Deniz Baykal, geçmişte genel başkanlık yarışında benim rakibimdi. Sayın Baykal'ın Antalya'dan ön seçimle aday olması demokrasi adına sevindirici bir haberdir. Sayın Baykal'a Antalya'daki ön seçimde başarılar diliyorum" şeklinde yanıt verdi.
Öte yandan Mustafa Sarıgül'ün basın açıklamasına küçük oğlu Ömer Sarıgül de katıldı.