Hakan AKGÜN/ SAMSUN, () - SAĞLIK Bakanı Ahmet Demircan, Samsun'da yaptığı açıklamada, “Türkiye'yi aynı zamanda yabancı sağlık cihazları tüketiminin pazarı olmaktan çıkarmak istiyoruz. Çünkü Türkiye sağlıkta, sağlık endüstrisinde bir seviyeye gelmek zorunda, bunu da yapabilecek güçte” dedi.
Sağlık Bakanı Ahmet Demircan çeşitli ziyaretlerde bulunmak üzere karayoluyla Samsun’a geldi. İlk olarak partisinin İl Başkanlığını ziyaret eden Bakan Demircan, sağlık sektörü ile ilgili açıklamalarda bulundu. Sağlık cihazları tüketiminde pazar olmaktan çıkmak istediklerini söyleyen Bakan Demircan, “Biz sağlık alanında büyük hamleleri yaparken, yapmakta olduğumuz büyük harcamaların ülkemizin sağlıktaki sanayi yönünden gelişmesininde önünü acacak şekilde yatırımlar yapmayı planlıyoruz. İstiyoruz ki Türkiye'de üretebildiklerimizi kullanalım öncelikle. Türkiye'nin sanayisi gelişsin. Türkiye'de bu sektördeki sanayinin standardı yükselsin. Üretemediklerimizi eğer dışardan alıyorsak, mümkün mertebe o üretemediğimiz ürünü alma şartları arasına Türkiye'de üretilmesini, teknoloji transferinin sağlanmasını etkileyecek şekilde alımları yönlendirmek istiyoruz. Türkiye'yi aynı zamanda  yabancı sağlık cihazları tüketiminin pazarı olmaktan çıkarmak istiyoruz. Çünkü Türkiye sağlıkta, sağlık endüstrisinde bir seviyeye gelmek zorunda. Bunu da yapabilecek güçte. Bu ülkemizin hem istihdamına hem de dış ticaret açığına katkı sağlayacaktır” dedi.
Türkiye’de sağlık endüstrisinin gelişmesinin mümkün olduğunu söyleyen Bakan Demircan, “Şu anda Samsun'un Bafra ilçesinde sağlık sanayi için OSB kuruldu. Bu OSB'de sektörde üretim yapan kardeşlerimiz bir araya gelecek. Aynı zamanda orada bir eğitim kurumu da kuruldu. Proje aşamaları bitti Milli Eğitim Bakanlığınca, orada istihdam edilecek teknik elemanlar, sabah okulda okuyacak öğleden sonra atölyelerde ya da fabrikalarda  çalışacak. Hem gelişmesini sağlayacak hemde üretime katkı sağlayacak. Bu ucu açık bir gelişmedir. Bu yolda inşallah Türkiye iyi bir yol alırsa evlerde dahil atölyeler kurulur. Yani yarı mamül ürün  bu işi yapmak üzere yetiştirilmiş kişinin evine verilir istediği zaman istediği şekilde çalışır ve üretime katkı sağlar. Dünya üzerinde böyle merkezler vardır. Bunların Türkiye'de olmaması için bir neden yoktur. Türkiye'de biz onlara gerektiği desteği verme noktasında çalışmaları yapacağız” diye konuştu.

FOTOĞRAFLI