RİZE’de bir araya gelen esnaf odaları temsilcileri, yeni kabinede bakanlık talebinde bulundu. Ak Parti’nin ülke genelinde en yüksek oyu Rize'de aldığını hatırlatan temsilciler, Ak Parti Milletvekili Hasan Karal'a bakanlık görevi verilmesini istedi.
Rize Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği toplantı salonunda bir araya gelen 11 esnaf odası temsilcisi adına açıklama yapan Rize Esnaf Kredi Kefalet Kooperatif Başkanı Güven Aksoy, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Başbakan Ahmet Davutoğlu’na seçimlerde gerekli desteği veren Rize’nin son seçimde de ülkede Ak Parti’ye en yüksek oyu verdiğini hatırlattı. Rizeli esnaf olarak Başbakan’a açık mektup gönderdiklerini ifade eden Aksoy şunları söyledi:
“Rize’de Ovit tüneli, Lojistik Merkez, Havalimanı, Güney Çevre Yolu, Salarha Tüneli, Mavi Şehir Projesi, Meydan Projesi ve Isırlık Mesire Alanı gibi projelerin bir an önce bitirilmesini bekliyoruz. Bu projelerin mimarlarından olan Rize milletvekilimiz ve TBMM’nin başarılı vekili Hasan Karal’ı yeni kabinede bakan olarak görmek istiyoruz. Seçim döneminde ve seçildikten sonra vatandaşla, seçmenle, sivil toplum kuruluşlarıyla hiçbir zaman diyalogunu kesmeyen vekillerimiz Hikmet Ayar ve Osman Aşkın Bak ile birlikte Rize’ye güzel hizmetler yapacağına inandığımız Hasan Karal bu görevi hak ettiğine Rize sivil toplum örgütleri ve Rizeliler olarak inanmakta ve beklemekteyiz. Sivil toplum başkanları olarak bu konunun takipçisi olacağımızı kamuoyunun dikkatine sunarız.”

FOTOĞRAFLI