BAŞBAKAN Yardımcısı olarak Dolmabahçe'de HDP'liler ve İmralı heyeti ile yaptığı görüşmelerle gündeme gelen Yalçın Akdoğan, Twitter hesabından açıklamalarda bulundu.

HDP'yi eleştiren Yalçın Akdoğan, "Bazı HDP'lilerin en sevdiği söz 'SUS, KONUŞMA'. Bizde sıfatı olanlar değil fikri olanlar konuşur. Dağdan gelip bağdakini mi susturacaklar. Bu kadar tahammülsüz / eleştiriye kapalı bir anlayış istediği kadar oy alsın demokrat olamaz. Konuşan Türkiye'ye SUSTURUCU takmaya çalışıyorlar" dedi.

Sözde çözüm süreci adı altında İmralı'daki terörist başı Abdullah Öçalan'a verdemikleri taviz kalmayan, Öcalan'la yaptıkmları pazarlıklarla Kürt vatandaşlarımızın gözünde bir katili 'Kurtuluş önderi' haline getiren AKP iktidarının seçim yenilgisinden sonra ortaya attığı fikirler şaşırtıyor. Oysa, terörörgütü PKK, AKP dönemin uyguladığı politikalarla bugün tarihih en güçlü sürecini yaşıyor. PKK dağda olduğu kadar şehirlerde de güçlendi. Eskidenr PKK'ya lanet yağdıran Kürt vatandaşlarının bile artık PKK ile birlikte olduğu HDP'nin aldığı oylarla ortaya çıktı.

PKK'nin bölücü başı terörist liderini İmralı'da ciddiye alıp, devlet ile masaya oturtan AKP bugün geldiği noktada ne yapacağını şaşırmış durumdu. Sanki geçmiş süreçte hiç yokmuş gibi davranarak millette algı yaratmaya çalıştığı ifade ediliyor.

Çözüm sürecini başlatan ve 'Atiller' grubsunu kurmasına rağmen, seçim öncesi HDP'nin ve MHP'nin güçlendiğini gören Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan bile Yalçın Akdoğan'ın dolmabahçe görüşmesi sonrasında verdiği fotoğraf karelerine kızmıştı.