İZMİR'in Aliağa İlçesi'nde, partisinin İlçe Başkanlığı'nın açılışı yapan Hak ve Eşitlik Partisi (HEPAR) Genel Başkanı Osman Pamukoğlu, "Karşımda 15 parti var. Onların bile bileğini büküyorum" dedi.
HEPAR Genel Başkanı Pamukoğlu, İzmir Adnan Menderes Havalimanı'ndan 30 araçlık  konvoyla Aliağa'ya geçerek İlçe Başkanlığı'nın törenle açılışını yaptı. İzmir'de açılacak 6 yeni başkanlıkla birlikte taşra teşkilatlarının sayısının 18'e çıkacağını belirten Pamukoğlu, "Bundan sonraki programlarda yeni kurulan diğer beş ilçenin de açılışını gerçekleştireceğim. Yine İzmir'de yaptığım program kapsamında İzmir'de televizyon programına katılıp birkaç sendika ziyaretinde bulunacağım" diye konuştu.
Diyarbakır'ın Lice ilçesinde PKK'lı Mahsum Korkmaz'ın heykelinin indirilmesi sırasında bir askerin heykelin üzerine ayağıyla basarken çekilen fotoğrafını hatırlatan Pamukoğlu, şöyle konuştu:
"Asker heykelin başına bassa ne olacak? Laf ola beri gele. Getir o heykeli bir kere daha üzerine ben basayım. Heykelin üzerine basmak önemli değil. O Güneydoğu Anadolu ve Kuzey Irak dağlarında silahlar ellerinde, Türkiye Cumhuriyeti devletinden toprak kopartmaya çalışan 5 bin kişinin gidip başına basın. Basılacak yer orasıdır." 
Türkiye'de yıllar önce kurulan partilerin bile sosyal medyada etkinlik oranlarının HEPAR'a göre çok daha düşük olduğunu iddia eden Pamukoğlu, önümüzdeki genel seçimlere daha güçlü girebilmek için başka partilerle temas kurabileceklerini söyledi. Pamukoğlu, 2015'te hayati seçim yapılacağını ifade ederken şöyle konuştu:
"HEPAR'ı yanına alan parti MHP olursa en az 6-7 puan oylarını arttırır. Diyelim ki bu parti CHP mi; 6-7 puan artar. HEPAR birlik sağlanan partiye en az 6-7 puan oranında oylarını arttırır. Oy oranlarında 20'yi, 30'a çıkartırız. Yeter ki korkmasınlar. Bu korku, insanları işe yaramaz hale getirir." 
CHP'nin diğer partilerden destek aldığını söylemesinin AK Parti tarafından kullanıldığını söyleyen Pamukoğlu, 2011 Haziran seçiminde birinci bölge ve ikinci bölge İzmir'de CHP, MHP ve AK Parti dışındoa tüm partilerden fazla oy aldıklarını kaydederken, "Cumhurbaşkanı seçimlerinde 14 partinin katılım sağlaması bir şeyi ifade etmedi. Bunda bir yanlışlık yapıldı. AKP, 14 partinin Ekmeleddin İhsanoğlu'nu desteklediği açıklamasını kullandı; Bak karşımda 15 parti var. Onların bile bileğini büküyorum' dedi" diye konuştu.
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na göndermede bulunan Pamukoğlu, partileri gezenlerin HEPAR'a uğramadığını ekledi 
"ANAYASA İHLAL EDİLMİŞTİR"
Pamukoğlu, Cumhurbaşkanı seçilen Recep Tayyip Erdoğan'ın aynı zamanda Başbakanlık görevinden istifa etmemesinin Anayasa ihlali olduğunu öne sürdü. TBMM'deki partilerin Yargıtayve Yüksek Seçim Kurulu'na itirazları olduğunu söyleyen HEPAR Genel Başkanı Osman Pamukoğlu, Türkiye'de muhalefet eksikliğinin olduğunu iddia ederken şöyle dedi:
"Bizim önümüzü kesen tek şey finans ve propaganda. Halk görmek istiyor. Otobüsleriniz, araçlarınız, televizyon reklamlarınız olacak. Bizi bir tek o engelliyor. Eğer Osman Pamukoğlu'nu sorarsınız Kars'tan Edirne'ye Sinop'tan Hatay'a kadar herkes tanıyor. Partinin tanıtıma ihtiyacı var. Bir açıklamada bulunduğumda herkes hopluyor. Halkı etkiliyor diye. Özellikle holding sermayesinin ben çıkıp bir şey söyleyeceğim diye ödleri kopuyor."

FOTOĞRAFLI