CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN : KILIÇDAROĞU'NA YÜKLENDİ 
Ordu-Giresun Havalimanı açılış töreninde konuşma yapan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, bugün Ordu ve Giresun için tarihi bir gün olduğunu belirterek, "Olmaz denilenin olduğu, yapılamaz denilenin yapıldığı, bitmez denilenin bitirildiği bir gün. Biz yola çıkarken ne demiştik dik duracağız dikleşmeyeceğiz. Biz Allah’tan başka kimsenin huzurunda eğilmedik, eğilmeyiz. Önümüzdeki hafta Hakkari’yi de Sayın Başbakanımızla birlikte açacağız. İki yıl tehirle açacağız. Peki niye iki yıl tehir oldu. Bölücü terör örgütünün engellemeleriyle oradaki müteahhitler kaçırılarak, iş makinaları yakılarak maalesef iş bu noktaya geldi. Biz bölücü terör örgütünün desteklemiş olduğu partiye rağmen Hakkari Havalimanı’nı bitiyoruz. Şimdi çıkıyorlar ne diyorlar demokrasi. Ne demokrasisi ya. Bunların demokrasiyle falan alakası yok” diye konuştu.
Cumhurbaşkanı Erdoğan, zihniyetlerinde hizmetkar olmak, eserin güzelini yapmak var olduğunu dile getirerek, "Hamdolsun ülkemizde Hakkari ile birlikte 55 noktaya ulaşacağız. İnşallah 2023 yılına kadar 60 havalimanına çıkacağız. Şimdi sayın Kılıçdaroğlu çıkmış projeler açıklıyor. 30 yıl sonrasına yönelik projeler açıklıyor. Kim öle kim kala. Sırtında küfede yok çok rahat atıyor tutuyor. Sayın Kılıçdaroğlu bak senin bu söylediklerinin başbakanlığım döneminde ilan ettiğim için tekrar söylemek durumundayım. Cumhuriyetin 100’üncü yıl dönümüyle ilgili olarak biz hedef koyduk 2023. Çalışmaları devam ediyor. Bizim hedefimiz 2023’de bitmiyor. İstanbul’un fethinin 600'üncü yıl dönümü 2053 burada burada farklı bir Türkiye. Aynı şekilde Alparslan’ın Malazgirt’ten doğuşu ve onunda bininci yıl dönümünde inşallah 2071 o da üçüncü hedef. Bu hedefleri koyan yürüyen bir hükümet iktidar var. Böyle kuru sıkı atmakla bu işler olmuyor. Sorumluluk istiyor” diyerek sözlerine şöyle devam etti:
MALİYE BAKANIYLA TELEVİZYONA ÇIK
“Merkez Bankası’nın rezervi neydi 27,5 milyar dolar. Şimdi 122 milyar dolar. Öyle konuşarak bu işler olmuyor Kılıçdaroğlu. Hesap uzmanıymış. Bak Maliye Bakanımızı severim. Böyle konuşacağına Maliye Bakanımın yanında 200’e yakın hesap uzmanı var. Beraberce bir televizyona çıkın onunla bir dertleşin hesaplaşın. O sana zaten bu hesapların ne olduğunu nasıl geldiğini nasıl gittiğini gayet iyi anlatır. Fakat Maliye Bakanımız diyor ki ‘gel çıkalım’ Bir taraftan kendisi diyor ki ‘Kim istiyorsa gelsin’ İşte bak Maliye Bakanı diyor ‘Gel çıkalım’ Niye çıkmıyorsun çık. Çıkamaz. Bunların dikili ağacı yok.”
MEDYAYA ELEŞTİRİ
Dün akşam bir televizyon programında ‘Unutma’ diye bir belgesel verildiğini söyleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Allah rahmet etsin Ahmet Kaya’ya da o programda vardı. Ahmet Kaya orada yanık, yanık o türkülerini söylüyordu. Ahmet Kaya’ya daha sonra ödül töreninde ‘vay şerefsiz vay diye’ sürmanşetten başlık atanlar daha sonra ‘biz o akşam orada yoktuk’ dediler. Halbuki hepsi oradaydılar. Çünkü dürüst değiller. Hayalleri yalan üzerine kurulu. Şimdi aynı medya grubu bakıyorsunuz bize karşı bu tür oyunların içine giriyor. Bize hiçbir şey yapamazsınız. Siz şahsımın resmini kalkıp ta hürriyet.com.tr’ye koyup altına da şok haber diye yüzde 52’ye idam yazısını yazıp tepkiler gelmeye başlayınca bunu niye kaldırdınız sosyal medyanızdan. Ondan sonra biz onu demek istemedik. Sizin o karanlık dünyanızdan biz neler geçtiğini çok iyi biliriz” diyerek şöyle devam etti:
KAÇMAYA BAŞLADILAR
"İşte çıkmış şimdi bir paralel yapı devlet içinde devlet olmaya çalışıyor. Ama bak kaçmaya başladılar. Kaçıyorlar. Daha çok kaçacaklar. Yakalananlar zaten malum gereği yapılıyor ve yerlerini buluyorlar. Ama kovalayacağız. Hatırlayın başbakanlık döneminde ne demiştim ‘inlerine gireceğiz’ demiştim girdik mi kovalıyoruz gereği neyse yapılacak. Çünkü bu ülkeyi, milleti, ümmeti bölmek isteyenler hesabını verecek.”
Konuşmaların ardından Ordu-Giresun havalimanı’nın açılış kurdelesi kesildi. Tören sonunda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan uçakla Kahramanmaraş’a, Başbakan Ahmet Davutoğlu ise uçakla Trabzon’a gitti.

FOTOĞRAFLI