BAŞBAKAN Yardımcısı Numan Kurtulmuş, "Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın kızı Sümeyye Erdoğan'a suikast" iddiasına yönelik soruya "Ortaya çıkarılır" diye yanıt verdi.

İstiklal Şairi Mehmet Akif Ersoy’un, 1925 ile 1940 yılları arasında resmi kayıtlarda“İrtica 906” kod adıyla fişlendiği ve takip edildiğinin ileri sürüldüğü belgeler, Gaziosmanpaşa GOPARK'da düzenlenen bir programla sergilendi. Programa, Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, Mehmet Akif Ersoy'un torunu Selma Argon, siyasiler ve çok sayıda davetli katıldı. 

Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, "İrtica lafı Akif'in de şiirin de ifade ettiği gibi, bu memlekette 150 yıldır verilen bir büyük medeniyet mücadelesinde kullanılan ve milletin kendi bağıyla, tarihiyle, kökleriyle arasını ve irtibatını kesmek için, koparmak için kullanılan bir kod adıdır. Doğru, irtica Akif'in kod adı değil, bu milleti değerlerinden koparmak isteyenlerin Türkiye'de oluşturmak istedikleri, Türkiye'nin tarihiyle, medeniyetiyle kavgalı o zihniyetin, o anlayışın kod adıdır. Dolayısıyla bu millet hiçbir zaman kendi değerlerine bağlı olan insanları, kendi değerlerine bağlı olmaya, medeniyetine bağlı olmaya irtica perspektifinden bakmadı. Akif'in önemli özelliği, zulme, haksızlığa karşı gösterdiği ahlaklı duruşudur" dedi.

"HAKSIZLIKLARA KARŞI DURMUŞ BİR OLAN BİRİSİDİR"

Kurtulmuş sözlerini şöyle sürdürdü:

"Akif, Meşrutiyet'ten Cumhuriyet'e kadar, nerede bir haksızlık nerede bir zulüm gördüyse, kimden geldiğine bakmadan, gücü yettiğince, dili döndüğünce, bütün zulümlere ve haksızlıklara karşı durmuş bir olan birisidir. Ama bütün bu karşı duruşlarında, asla vatansever olma ruhunu, bir an bile kaybetmemiş, bu vatanın ve bu milletin birliğine, dirliğine zarar verecek en ufak bir sözün, en ufak bir eylemin içinde bulunmamıştır. Bildiğini sakınmadan, korkmadan, en açık şekilde söylemiş; ama vatanının aleyhine, hiçbir söz, hiçbir cümle sarf etmemiştir. Mehmet Akif'e irtica 906 kod numarası verenler nerede? 'İmam Hatip Liseleri artık kapanacak, siyasi hayatımız sona erse bile bir daha açılmayacak' diyenler nerede? '28 Şubat bin yıl sürecek' diyenler nerede? Zulüm abat olmaz. Bir millet aslından başka hiçbir yatakta akmaz. Bir suyun sadece yatağında aktığı gibi. Ama Akif'e mürteci diyenlerin birisinin adını birisi hatırlayabilir mi?"

"İRTİCA ONUN YANINDAN GEÇMEMİŞ"

Mehmet Akif Ersoy'un Torunu Selma Argon ise, "İrtica onun yanından geçmemiş, yani o kelime hiç iyi bir kelime değil. İrticaya düşman bir insan. İleri fikirli, çağının belki de, en ileri fikirli adamlarından biridir. Aksiyon adamı çok yönlü bir insan. Doktordur, veterinerdir, profesördür, sporcudur. 'Şapka giymemek için Mısır'a kaçtı' diyenler onu hiç tanımamışlardır. Protesto etmek isteseydi vatanında kalırdı. 'Etmesin beni vatanımda cüda' diyen vatanına hayran, aşık bir insan şapka için vatanını mı terk edecek? Demiş ki, 'Ben yıllardır kafaların içini aydınlatmaya, beslenemeye, içine bilgi doldurmaya çabalıyorum. Başımın üstüne taktığımın ne önemi var?' İster fes olsun ister şapka, insanın başının üstüne taktığı şey hiç önemli değildir. Başınız çıplak da gezersiniz, bere de giyersiniz ama başın içi önemli" şeklinde konuştu.

"ORTAYA ÇIKARILIR"

Konuşmaların ardından Numan Kurtulmuş ve Selma Argon'a çeşitli hediyeler ve çiçek verildi. Daha sonra okunan İstiklal Marşı okundu ve belgelerin görücüye çıktığı serginin açılışı yapıldı. Çıkışta basın mensuplarının "Sümeyye Erdoğan'a suikast" iddialarına ilişkin soruyu Kurtulmuş, "Ortaya çıkarılır" diye yanıtladı.

Program daha sonra sona erdi.