"BUNUN ARKASINDA YATAN ŞEY TÜRKİYE'NİN İSTİKRARINI BOZMAK, BÖLMEK, PARÇALAMAKTIR"

Genelkurmay Eski Başkanı Necdet Özel, "Dün TBMM Başkanını ziyaret etmiştim ve TBMM'deki o tahribatı görmüştüm. Bir taziye ziyaretinde bulunmuştum. Bugün de Gölbaşı Özel Hareket Daire Başkanlığı'na taziye ziyaretinde bulundum. Tüm şehitlerimize öncelikle Yüce Rabbimden rahmet diliyorum. Yararlılarımıza da acil şifalar temenni ediyorum. Aile bireylerine de Allah'tan sabırlar temenni ediyorum. Türkiye Cumhuriyeti devleti demokratik bir devlettir. Demokratik devlette 3 erk vardır. Yürütme, yasama ve yargı. Milli irade genel seçimlerle TBMM'sini belirliyor. Yani yasamayı belirliyor.

İşte bu yasamanın milli iradenin belirlediği meclis maalesef büyük bir tahribata neden oldu. Tabi bu tarihe kara bir leke olarak geçti. Tabi bu meşru yasama meclisinde yine meşru bir hükümet çıktı. Ve hükümet iş başında. 10 Ağustos 2014 gidecek olursak ilk defa Türkiye Cumhuriyeti devleti halkının seçim ile bir Cumhurbaşkanı'nı seçti ve halkın seçtiği bir cumhurbaşkanı şu an da görevdedir. Bakınız demokrasi Türkiye'de ne güzel işliyor. Son zamanlarda Türkiye'de birlik, beraberlik, istikrar ne kadar güçlü. İşte birileri çıkıyor ve bu birlik beraberliği bu güzel ortamı bir şekilde değiştirmeye çalışıyor. Bunun arkasında yatan şey Türkiye Cumhuriyeti Devleti'ni istikrarını bozmak, bölmek, parçalamaktır" dedi.

"2 CİHANDA YAKALARI BİR ARAYA GELMEZ"

Necdet Özel, "Çeşitli terör örgütleri ile bugüne kadar hep mücadele ettik bu terör örgütlerinin nihai hedefleri aynıdır. Ana hedefleri farklıdır. Kullandıkları yöntem farklıdır. Ama nihai hedefleri aynıdır. Hepsinin gayesi demokratik Türkiye Cumhuriyeti'ni bölmek, parçalamak ve kendi arzuları doğrultusunda bir yapı meydana getirmektir. İşte bu darbe girişiminin arkasında da bunu görüyoruz. Bunlar demokrasi düşmanıdır. Daha da ileri gidersek vatan hainidir. Türkiye Cumhuriyetinin milli ordusu olan TSK'nın maalesef bugün alıyoruz üniformasını yıllarca sırtında taşımış kişiler bu ihanetin içine düşmüşlerdir ve ihanet etmişlerdir. İlk konuşmamda da ifade ettiğim gibi TSK'ya çok büyük ihanet etmişlerdir. Çünkü onlar Atatürk ilke ve inkılapları doğrultusunda yetiştirildiler bu Türkiye Cumhuriyeti devletine her şeyler ile bağlı olacak şekilde yetiştiler fakat bugün bakıyoruz ki ne yedikleri belirsiz kişilerin arkasında gitmişler ve o kişilerin emirleri ve talimatları doğrultusunda hareket etmişler.

TSK görevleri bellidir. Türkiye Cumhuriyeti'nin anayasal düzenini korumak bunlara ise bu anayasal düzeni bozmaya çalışmışlardır. Dün Meclis'te de ifade ettiğim gibi ben bunların Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmalarını da kabul etmiyorum. Tabi siyasi iradenin kararıdır. Ama bunlar Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlığı kimliğini bile ban göre hak etmiyorlar. Karar tabii yüce meclisinindir. siyasi iradenindir. Ama cezalarını tabi yargı önünde çekecekler. Hukuk devletiyiz. Hukuk devletinin gerekleri yerine getirilecektir. Bu kişiler bu hainler benim için artık vatandaş değildir. Basın aracılığı ile bütün milletime ifade etmek isterim. Tekrar şehitlerimize Allah'tan rahmet diliyorum. Yaralı kardeşlerime acil şifalar diliyorum. İnşallah görevlerinin başlarına dönerler tekrar ve bu görevleri büyük bir sadakat içinde devam ederler zaten öbür hainleri de adalette teslim ettik. Allah'a da emanet ediyorum. Allah onları da bildiği yapsın 2 cihanda yakaları bir araya gelmez" diye konuştu.

"OLAY ARTIK YARGIYA İNTİKAL ETMİŞTİR"

'Sizin göreviniz dönemine dair bazı eleştiriler var. Özellikle kumpas mağdurları askerlerden gelen o dönemde gelen FETÖ ile ilişkili asker ile ilgili işlem yapılmadığına dair eleştiriler var size dönük bunlarla ilgili ne söylersiniz?' sorusuna Özel, "Gelen bütün ihbar ve iddialar tarafımızdan hem adli hem idari incelenmiştir. Bunu her türlü yazışmaları ve belgeleri Genelkurmay ve kuvvet arşivlerinde mevcuttur. Olay artık yargıya intikal etmiştir. Cumhuriyet savcıları arzu ederlerse o belgeleri alırlar ve dolayısıyla bu iddia ve ihbarlara da cevap vermiş olurlar. O iddialar asılsızdır " dedi.

'BİLGİNİZE YÖNELİK BAŞVURULMASI SÖZ KONUSU MU?' SORUSU

'15 Temmuz darbe girişimi konusunda size yönelik, bilginize yönelik başvurulması söz konusu mu? Bu yönde bir talep geldi mi? Gelirse nasıl değerlendirirsiniz?' sorusuna da Özel, "Şu an da bir talep gelmedi ben sadece 15 Temmuz gecesi bazı siyasi kişilerin arzı ile durumu anlamak için gayret ettim. Onu da zaten basınla paylaştım. 18 Temmuz'da 2 ayrı hatta 3 tane basın kuruluşuna röportaj da verdim. O geceyi anlattım. Onun haricinde başka bir şeyim yok. Sadece ben taziye ziyaretinde bulunuyorum. Geçmiş ziyaretlerinde bulunuyorum. Bunu da eski bir Genelkurmay Başkanı olarak milli bir görev olarak kabul ettiğim için yapıyorum" diye konuştu.