MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, "Ne adına olursa olsun, Fransa’daki saldırı ve şiddet sahnelerini kınıyor, Fransızlara başsağlığı diliyoruz" dedi. Suçun, suçlunun, teröristin, katilin, dini ve milliyetinin olmadığını söyleyen Bahçeli, "Fransa’da yaşanan olumsuz ve kötü nitelikli hadiseleri Müslümanların tümüne genelleştirmek, yakışıksız ve yadırgatıcıdır. İnsanımızın canına kast eden etnik temelli terör yıllarca Avrupa’da el üstünde tutulmuştur. PKK Cudi’de kan dökmüş, maalesef Paris’te ağırlanmıştır. Diyarbakır’da kan kusmuş, Yüksekova’da nefret saçmış; ama gelin görün ki Avrupa’da gerilla, 'özgürlük savaşçıları' ismiyle taltif edilmiş, hürmetle karşılanmıştır" diye konuştu.
Devlet Bahçeli, partisinin Kayseri’de düzenlediği Merkez Yönetim Kurulu (MYK) toplantısının ardından yaptığı basın toplantısında, gündeme dair açıklamalarda bulundu. Bahçeli, Türkiye ve dünyanın 2015 yılına belirsizlikler altında, tehlikeler eşliğinde girdiğini belirterek, "İnsanlık, umutla korku arasında güvenli liman arayışını bu yılda da sürdürecektir. Asimetrik tehditler, karanlık ilişkiler, huzursuzluğa yatırım yapan çevreler 2015 yılını erkenden gölgelemiştir. Küresel sükûnet, küresel vicdan, küresel denge ve düzen bıçak sırtındadır" diye konuştu.
Türkiye’nin yaşadığı ağır sorunlara ilaveten, ülke dışında yaşanan olumsuzlukların giderek artış göstermesinin de dikkatle takip edilmesi ve bunlardan dersler çıkarılması gerektiğini vurgulayan Bahçeli, Merkez Yönetim Kurulu üyeleri ile milletvekilleri ile bu yılın ilk toplantısında 7 Haziran hazırlık çalışmalarını ele aldıklarını, iç ve dış olaylara bakış ve politikalarının görüşüldüğünü anlattı.

'7 HAZİRAN EN KRİTİK SEÇİME SAHNE OLACAKTIR'

Türkiye'nin, 7 Haziran’da tarihin en kritik seçimini yapacağını anlatan Bahçeli, "Ya AKP kızağa alınacak ya da Türkiye kırılacaktır. Ya AKP bitecek ya da Türkiye batacaktır. Ya AKP- HDP- PKK ve şer odakları kaybedecek ya da vatan, bayrak, namus ve şeref kahrolacaktır. Artık çıkar ve orta yol kalmamıştır" dedi.
"13 yıla giren AKP yağması, AKP saldırısı, AKP kumpası, AKP karanlığı son bulmazsa, Türkiye hazin bir sona demirleyecektir" diyen Bahçeli, sözlerini şöyle sürdürdü:
"Yaklaşık 13 yıldır tırmanmak zorunda kaldığımız yokuşun 7 Haziran’da inişe geçmesi için AKP ve bölücülük afyonu yutmuş ihanet şebekesinin mutlaka tasfiyesi lazımdır. Aziz milletimiz huzur istiyorsa, AKP’yi göndermelidir. Refah, adalet ve selamet bekliyorsa AKP’ye demokratik fatura çıkarmalıdır. Önümüzdeki seçimin telafisi, tamiri ve tehiri yoktur. Milliyetçi Hareket Partisi 7 Haziran’daki demokrasi imtihanına var gücüyle, tüm imkanlarıyla hazırlanmaktadır. İnanıyorum ki, bu seçimden yüzümüzün akıyla çıkacağız ve milletimizin teveccühüyle Türkiye’yi kaos akıntısından, kötü şartlardan yüksek bir azimle kurtaracağız."

'BEŞTEPE HANEDANLIĞININ OYUNUNU BOZACAĞIZ'

MHP olarak, 46 yıllık birikim ve tecrübeyi iktidarla taçlandırmak istediklerini kaydeden Bahçeli, "Bölünme hayali kuranlara söyleyecek sözümüz vardır. Sevr’i diriltmeye çalışanlara engel olacak irademiz vardır. Türkiye’ye sahip çıkacak inancımız ve imanımız vardır. Çiğnenen bayrağımızı tutup kaldıracak heyecanımız vardır" dedi.
Bahçeli, "Beştepe hanedanlığının oyunlarını bozacağız, rüşvetçilerin, rezalet yarışında ipi göğüsleyen kanun kaçaklarının hakkından geleceğiz. Teröriste, terör şeflerine, bölünmeden fayda ve menfaat uman Türklük ve Türkiye düşmanlarına dimdik duracağız. Yeter ki, aziz milletimiz MHP’ye evet desin, icazet ve izin versin" diye konuştu.

7 Haziran’da yapılacak seçimler için bazı partilerin, pazarlıklar yaptığını ve ittifak düşüncesinde olduğunu belirten Bahçeli, sözlerini şöyle sürdürdü:
"Anketler ne söylerse söylesin, Türk milleti, Milliyetçi Hareket Partisi’ne iktidar görevini hiçbir tereddüde kapılmadan tevdi ve emanet edecektir. Bunun işaret ve sinyalleri ziyadesiyle fazladır. Hiç kimseyle, hiçbir konuda pazarlığımız, anlaşmamız, ittifakımız yoktur. Hiçbir partiye, kuruma, oluşuma verilmiş bir sözümüz asla ve asla yoktur. AKP, HDP ve PKK ile aynı yolu yürüyüp beraberliklerini pazarlıklarla temellendirirken, biz yalnızca Türk milletiyle var olacağız. CHP, HDP ile cilveleşip birbirlerini arkalarken, biz Türkiye olduğumuzu, Türklüğün sancaktarı, kalpgahı ve ana karargahı mevkiinde bulunduğumuzu unutmadan koşacağız. Bizim ittifakımız milletimizledir. Bizim koalisyonumuz milletimizledir."

Devlet Bahçeli, Türk milleti ikna olmadıkça bölücülük ve buna çanak tutan mahfiller emel ve hedefleriyle çürüyüp gideceğini, Türkiye’nin AK Parti’ye muhtaç ve mecbur olmadığını vurguladı. Bahçeli, "Eğer konu yardıma muhtaç kardeşlerimizin korunması ve desteklenmesi ise, biz daha fazlasını, AKP’nin verdiğinden daha çoğunu takdim ederek herkese kol kanat gereriz. Eğer istenen Türkiye’nin dünya devleti olması ise, bunun ancak ve ancak aleme nizam verme fikriyatını kendisine rehber etmiş Milliyetçi-Ülkücü Hareket gerçekleştirecektir" dedi.
Yolsuzluk ve rüşvet olaylarına da değinen Bahçeli, "Bu düzene ileri demokrasi diyorlar, hazin ülke manzarasını yeni Türkiye diye övüyorlar. İleri olan bir şey varsa, utanmazlıktır; yeni olan bir şey varsa, devleti yönetenlerin baştan ayağa hırsızlığa batmasıdır. Terör kazanmış, rüşvetçiler gemilerini yürütmüş, kaçak ve karanlık saray milletin alın teri ve kul hakkı üzerine bina edilmiştir" diye konuştu. "Çalıyorlar, ama çalışıyorlar" sözünün, bir hırsızlık uydurması olduğunu belirten Bahçeli, "Çalışmanın muadili çalmak, çalışmanın semeresi soymak ise hiçbir şeyi konuşmanın manası olmayacaktır. Hem çalışan, hem çalan; hem gören, hem götüren; hem koruyan, hem de ihanet eden bir arada kalamayacaktır. Hırsız, tarihin her devrinde hırsızdır. AKP hırsızlıkta rakipsizdir. Bu klasmanda zirvededir, Ali Baba ve Kırk Haramiler liginde ilk sıradadır" diye konuştu.

'KİZİROĞLU MUSTAFA BEY, 'KIZARMIŞ YÜZ OĞLU DAVUTOĞLU'

Devlet Bahçeli, "Başbakan Davutoğlu, saraydaki amiri ve ağabeyi gibi, hırsızlıklara onay vermiş, Kiziroğlu Mustafa Bey şarkısında, kendisinde olmayan şeyleri bulmuştur. Bundan sonra kopan ve kopacak olan kol değil, Davutoğlu’nun itibarıdır. Kesilen ya da kesilecek olan kol-bacak değil, Davutoğlu’nun hasiyet ve inandırıcılık damarıdır. Kiziroğlu Mustafa Bey şarkısı, artık AKP’yle birlikte 'Kızarmış Yüz Oğlu Davutoğlu' olarak aslından koparılacak ve böyle anılacaktır" dedi.

TERÖRE KINAMA, FRANSA'YA BAŞSAĞLI

Paris’te yaşanan terör olaylarına da değinen Devlet Bahçeli, "Paris’te meşhur bir mizah dergisine düzenlenen silahlı baskın 12 kişinin ölümüne, onlarca kişinin yaralanmasına yol açmıştır. Bilahare teröristler değişik mahallerde saldırılarını sürdürmüşler, iki ayrı rehine vakasıyla yine kan dökmüşler ve Fransa’yı sallamışlardır. Şüphesiz ki ne adına olursa olsun, Fransa’daki saldırı ve şiddet sahnelerini kınıyor, Fransızlara başsağlığı diliyoruz" dedi.

Şayet küresel barış ve düzenin temin edilmesi bağlamında bir endişe taşınıyorsa, evvela herkesin ve her ülkenin sorumluluğunu, nerede durduğunu gözden geçirmesi gerektiğini kaydeden Bahçeli, "Ankara’nın güvenliği Paris’in güvenliğiyle; Bağdat’ın, Şam’ın, Kahire’nin, Sana’nın, Riyad’ın, Kabil’in ve Bosna’nın istikrarı Berlin, Madrid, Washington ve Brüksel'le bir görülmediği müddetçe insanlığın kaderi yine karışıklık ve kaos olmaktan kurtulamayacaktır" diye konuştu.

Türkiye'deki etnik temelli terörün yıllarca Avrupa’da el üstünde tutulduğunu kaydeden Bahçeli, "PKK Cudi’de kan dökmüş, maalesef Paris’te ağırlanmıştır. Diyarbakır’da kan kusmuş, Yüksekova’da nefret saçmış; ama gelin görün ki Avrupa’da gerilla, özgürlük savaşçıları ismiyle taltif edilmiş, hürmetle karşılanmıştır" dedi.

Kerkük’te patlayan bombaların, Kaşgar’da alınan canların, İslam dünyasını gözyaşına boğan kahredici olayların karşısında suskun kalındığını kaydeden Bahçeli, "Sıra Fransa’ya gelince ayağa kalkanların bir vicdan muhasebesi yapması bizlerin en samimi dileğidir. Dünya beşten büyük diyenlerle, yabancı dost ve müttefikleri bilmelidir ki; vicdan, adalet ve insanlık dünyadan da büyüktür" diye konuştu.