Nursima KESKİN / ANKARA, () - AK Parti Grup Başkanvekili Naci Bostancı Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun açıklamalarına yönelik "Sayın Başbakan'ımız uzun yıllar boyunca onurla memleketi için hizmet etmiş bir insandır. Her daim çizgisi elbette bu olacaktır ve yaşananlardan dolay istikrarsızlık ve kriz beklentisi içinde olanlar vardır. Bunların da hevesleri kursaklarında kalacaktır. Şu anda ortada istikrarsızlık adına herhangi bir durum yoktur" dedi.

Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun AK Parti'nin 22 Mayıs'ta Olağanüstü Kongreye gideceği ve kendisinin aday olmayacağı açıklamasına ilişkin Meclis'te grup başkanvekilleri söz aldı. HDP Grup Başkanvekili Çağlar Demirel, Başbakan'a 'saray darbesi' yapıldığını savunarak şöyle dedi: "HDP olarak bunların öngörüsü içerisindeydik. Yani halkın iradesiyle seçildiğini ifade eden, yüzde 49,5 oyla geldiğini söyleyen Başbakan -ki öyle- bugün saray darbesiyle karşı karşıya kaldı. Biz bunu daha önce de Sayın Başbakana söylemiştik. 1 Kasım seçimlerine biz bir darbe yapıldığını ifade etmiştik o zaman -saray darbesi- bugün aynı darbe Başbakana yapılmış durumdadır ve saray darbesiyle şu anda karşı karşıyayız. Saray kendi iktidarına bile darbe yaptı ve hiçbir şekilde hukuki hiçbir hakkı olmamasına rağmen partinin iç işleyişine ve Başbakanın yetkisine kadar ve Parlamentoya kadar müdahale eden bir saray iktidarı söz konusudur."

AK Parti Grup Başkanvekili Naci Bostancı, ise konuya ilişkin şöyle konuştu: "Tek başına iktidar olan partinin olağanüstü kongre kararının siyasette heyecan yaratmasını anlayabiliyoruz. Ama Türkiye'de partiler ilk defa olağanüstü kongreye gitmiyor. Bu işin klasikleştiği örnekler de vardır. Ortada bir siyasi istikrarsızlık veya kriz durumu söz konusu değildir. Olağan süreçler, meşru süreçler işlemektedir. Sayın Başbakan'ımız uzun yıllar boyunca onurla memleketi için hizmet etmiş bir insandır. Her daim çizgisi elbette bu olacaktır ve yaşananlardan dolay istikrarsızlık ve kriz beklentisi içinde olanlar vardır. Bunların da hevesleri kursaklarında kalacaktır. Partilerin kendi iç işleyişleridir. Siyasal süreçler şeffaf bir şekilde yaşanıyor ve kamuoyu bilgilendiriyor. Şu anda ortada istikrarsızlık adına herhangi bir durum yoktur. Sadece tek başına iktidar olan bir partinin olağanüstü kongreye gitmesi çerçevesinde çok çeşitli tartışmalar bir ölçüde hareketlilik doğurmuştur. Kriz doğuracak maddi somut şartlar Türkiye siyasetinde mevcut değildir. AK Parti'nin tek başına iktidar olma hali devam etmektedir. Endişeli olan çevrelerin de emin olmalarını temenni ederim"