MÜEZZİNOĞLU'DAN SINIR KOMŞULARINA: BİZİMLE İYİ GEÇİNİN
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, Edirne'nin ilçelerinde yaptığı ziyaretlerin ardından Uzunköprü İlçesi'ne geldi. Burada sivil toplum örgütlerinin temsilcileri, işadamları ve muhtarlarla düğün salonunda bir araya gelen Bakan Müezzinoğlu, sınır komşusu olan Yunanistan ve Bulgaristan'a seslenerek, 'gerilim yaşamak yerine dost olun' çağrısında bulundu.
Türkiye'nin gelişmesinden rahatsız olan sınır ülkelerinin 'anlamsız' sıkıntılar çıkardığını ifade eden Bakan Müezzinoğlu, Yunanistan ve Bulgaristan'ın nüfuslarının 10 milyon olduğunu söyledi. Türkiye nüfusunun yüzde 1'nin bile 2 sınır ülkesini ihya edebileceğini anlatan Müezzinoğlu, "Özellikle son yıllarda komşularımızın, Türkiye'nin büyümesinden, gelişmesinden ve Türkiye'nin büyük potansiyelinden rahatsız olmasından dolayı yeni yeni sorunlar, anlamsız sıkıntılar çıkartıyorlar. Bugünlerde Bulgaristan'da yine anlamsız sorunlar, gayreti içerisinde ama biz büyümeye devam edeceğiz. Biz onlarla daha güçlü ilişkiler kurma gayreti içerisinde olacağız. Özellikle Bulgaristan ve Yunanistan zaten 7-8 milyon, bilemedin 10 milyon nüfus var. Ama bu milletin 80 milyon nüfusu var. Yüzde biri turizm amaçlı sizin oralara gelse ihya olursunuz. Bulgaristan içinde geçerli, Yunanistan içinde geçerli. Tarımda, sanayide, üretimde, farklı farklı alanların paylaşılmasında ve gelişmesinde onlara önemli bir vizyon, önemli bir güç katabiliriz" dedi.
"KORKMAZSANIZ HIZLI TREN, SELANİK VE SOFYA'YA KADAR GİDER"
Gelecek dönemlerin Edirne için çok daha güçlü, çok daha verimli olacağını belirten Bakan Müezzinoğlu, hızlı trenin istemeleri halinde Bulgaristan'ın başkenti Sofya ve Yunanistan'ın Selanik kentlerine kadar gidebileceğini söyledi. İki sınır ülkesinin de tarihten gelen korkularla yaşadığını anlatan Müezzinğlu, "Şimdi Edirne adına da hızlı trenin ihalesini de tamamlayacağız, iki yıl içerisinde Ankara'dan Edirne'ye hızlı tren gelecek. Cesaretleri varsa Selanik'e kadar gidecek. Özgüvenleri varsa, Sofya'ya kadar gidecek ve devam edecek. Ama onların korkuları varsa tabi ki yapacak bir şey yok. En büyük sorun korkmaktadır" diye konuştu.
Bakan Müezzinoğlu, konuşmasının ardından akşam yemeğini yiyerek Edirne'den ayrıldı. Bakan Müezzinoğlu'na ilçe gezilerinde Edirne Valisi Günay Özdemir, Trakya Üniversitesi Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu, Ak Parti Edirne milletvekili Rafet Sezen de eşlik etti.
Engin ÖZMEN/UZUNKÖPR(Edirne),()-

FOTOĞRAFLI