Edip TEKİN/BURSA, () - ÇALIŞMA ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, "Bu süreçte dost görünen hainleri gördük. Devletin kadrolarından maaş alarak ihanete hizmet eden kim varsa o kadrolarda barınamayacak. Hepsini tasfiye edeceğiz" dedi.
Bursa'nın Gemlik İlçesi'nde Ak Parti Danışma Meclisi toplantısına katılan Bakan Mehmet Müezzinoğlu, ABD ve Avrupa Birliği'nin, Türkiye’ye karşı tutumunu eleştirdi.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a diktatör diyenler olduğunu belirten Müezzinoğlu, "Diktatör dediğiniz Recep Tayyip Erdoğan, milletten başka hiç kimseye güvenmedi. Hatta insanlıktan ve insanlardan başka kimseye güvenmediği için Birleşmiş Milletler'de size ‘dünya beşten büyüktür’ dedi. Recep Tayyip Erdoğan'ın siyasi hayatında millete güvenmekten başka bir yolculuk yoktur" dedi. Müezzinoğlu, sözlerini şöyle sürdürdü:
"Esasında diktatörlük özleminde olanlar bu darbe senaryolarını yapanlardır. Bu ülkenin kaderiyle oynamak isteyenler bu ülkede demokrasiyi istemeyenlerdir. ‘Demokrasi olduğu zaman bu millet çok hızlı koşuyor, çok büyük hedeflere gidiyor. Onun için bu ülkede demokrasi oyunu oynanmalı ama demokrasi olmamalı. Milli irade olmamalı. Sandık kim oluyormuş, millete bir yalan veririz, yüzde 90’ı biz yönetiriz’ diyorlar. Ama bu millet artık bu oyunlara gelmeyecek."
KILIÇDAROĞLU'NE ELEŞTİRDİ
Bakan Mehmet Müezzinoğlu, konuşmasında CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun mağduriyetler yaratılmaması konusundaki çıkışını de eleştirdi. Darbe girişiminin başarısız olmasına üzülenler olduğunu ileri süren Müezzinoğlu, sözlerini şöyle sürdürdü:
"Darbe niye olmadı diye üzüldüler, 1 ay sonra 'Biz onu öyle anlamamıştık. Biz onu yeni yeni fark ettik' diyor. Bu milletin o asil duruşunu kapatabilecek, kamufle edebilecek herhangi bir düşünce bulamadılar. Ama sağ olsun bugünlerde tam onlar anlarken Kılıçdaroğlu onlara anlamamaları için yeni malzemeler çıkartmaya başladı. ‘FETÖ ile ilgili operasyonları yapmayın ki Avrupa darbe girişimini anlasın’ diyor. Peki, biz böyle yaparsak 241 şehidin hak ve hukukunu kim gözetecek? O darbe girişiminde yaralı olanlar belki de ömrünün sonuna kadar hayatını engelli yaşayacak. O gazilerin hak ve hukukunu kim koruyacak? Ama hakkında işlem yapılanların bir kısmı mağdurmuş. Arkadaşlar, mağdur olanlara kapımız da gönlümüz de açık diyoruz. Değerlendirme yapıyoruz, iadesi gerekenleri iade ediyoruz ama hak edeni de cezalandırmazsak bu zalime rıza millete zulüm olur. Biz, bu millete zulmedemeyiz."
Mehmet Müezzinoğlu, uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Moody's’in Türkiye'nin kredi notunu düşürmesini eleştirirken de "Şimdi görüyoruz ki yine dünyaya yön veren o büyük kuruluşlar yeni yeni stratejik oyunlar oynamaya çalışıyorlar. Uluslararası piyasa değerlendirme kuruluşları, Türkiye'nin kredi notuyla oynayarak Türkiye’nin ekonomik hedeflerine gitmesinin önünü kesmeye çalışıyorlar" dedi.
"VİRÜSLERİ TEMİZLİYORUZ"
Devlet kadrolarına sızan FETÖ terör örgütü üyelerini temizleyeceklerini belirten Müezzinoğlu, "Bu süreçte dost görünen hainleri gördük. Artık sırtımızdaki kamburları, organlarımıza yerleşen virüsleri temizliyoruz. Devletin kadrolarından maaş alarak ihanete hizmet eden kim varsa o kadrolarda barınamayacak. Hepsini tasfiye edeceğiz" diye konuştu.

FOTOĞRAFLI