SAMSUN Ak Parti Milletvekili ve Eski Bayındırlık ve İskan Bakanı Mustafa Demir, milletvekilliği görevinin yapılacak genel seçimlerle birlikte sona ereceğini hatırlatarak, "Görev aldığım günden itibaren her günümü 'Şehrin şu sorunu vardı yapmadık mı acaba ya da yapabileceğimiz bir şey vardı da ihmal ettik mi? gibi muhasebesini yaparak geçirdim. Aldığımız vebalin sorumluluğunu bilerek hareket ettik. Şimdi soruyorum diğer vekil arkadaşlarım adına da. Bizim göremediğimiz, eksik bıraktığımız, bilmediğimiz bir hizmet, eksiklik, bilgi var mı? Varsa bunu bize mutlaka iletin" dedi.

AK Parti Samsun Milletvekili Mustafa Demir, Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Samsun Şubesi'nin 19'uncu Olağan Kongresi'ne katıldı. Mevcut Başkan Erkan Malkoç'un görevini Selim Sar'a devrettiği kongrede, MÜSİAD Genel Başkan Yardımcı Kemal Yaman Karadeniz ve dernek üyesi işadamları da hazır bulundu. Samsunlu işadamlarına hitaben bir konuşma yapan AK Parti Samsun Milletvekili Mustafa Demir, Ak Parti iktidarının ümitlerin kırıldığı bir dönemde halkın büyük desteğiyle ülke yönetimine geldiğini belirterek, "Sadece Ak Parti'nin iktidara gelmesiyle, güven, umut, istikrar, hizmet, hak, önce vatan, millet diyen kadroların görevlerinin başında olduğunun verdiği huzurla hayaller yeşermiş, gönüller rahatlamıştır. Verilen bu vekalet ümitleri artırmış, halkımız rahat bir nefes almış, geleceğe umutla bakılır hale gelinmiştir" dedi. 

Geçmişi hatırlamadan geleceğin net bir şekilde anlaşılmasının zor olduğunu dile getiren Mustafa Demir, "Geçmişte halkımızın içi, göz göre göre ülkenin erimeye başlamasından hepimiz gibi kan ağlıyordu. İktidarımız 12 yıl içinde eğitimde, sağlıkta, ekonomide, ulaşımda, dış politika da, güvenlik, sosyal devlet anlayışında, demokraside, temel hak ve özgürlüklerde, kronikleşmiş sorunlarda herkesi rahatlatan uygulamalar, kararlar ile ülkemize rahat bir nefes aldırdı. Hayallerimiz bir bir gerçek oldu. Milletimiz her şeyin daha iyisini hak ediyor. Şimdi daha büyük hayallerimiz var. Ak Parti hepsini yerine getiriyor, beklentiler artıyor. Yeni hayallerimizin gerçeğe dönüşmesi için 2002 ruhuna daha çok ihtiyaç var ve hiç bitmemeli. Hepimiz yeni Türkiye için, daha büyük hedeflere koşmak için, of demeden çalışmamız, yorulmamız, sıkıntı çekmemiz gerektiğini çok iyi biliyoruz. Her zaman olduğu gibi elele vererek, halkımız, milletimiz, geleceğimiz için var gücümüzle çalışmamız gerekiyor. Ak Parti'nin hedefleri Türkiye'nin hak ettiği büyük hedefleridir" diye konuştu.

Milletvekilliği görevinin yapılacak genel seçimlerle birlikte sona ereceğini hatırlatan Mustafa Demir, göreviyle ilgili hizmet noktasında eksik bir nokta bırakıp bırakmadığının mukayesesini her an 12 yıldır yaptığını belirtti. Demir, "Görev aldığım günden itibaren her günümü 'Şehrin şu sorunu vardı yapmadık mı acaba, ya da yapabileceğimiz bir şey vardı da ihmal ettik mi? gibi muhasebesini yaparak geçirdim. Elimizden geldiği kadar hizmet noktasında var gücümüzle çalıştık. Aldığımız vebalin sorumluluğunu bilerek hareket ettik. Şimdi soruyorum diğer vekil arkadaşlarım adına da. Bizim göremediğimiz, eksik bıraktığımız, bilmediğimiz bir hizmet, eksiklik, bilgi var mı? Varsa bunu bize mutlaka iletin. Basın mensubu arkadaşlarımız da bunları bize iletsin. Çünkü görevimiz bittikten sonra kimse bana demesin ki, şurada da bir hizmet yapılması gerekirdi, sizde bunu ihmal ettiniz. Bunu söylemek için son aylar" dedi.