Fırat KESKİNKILIÇ/ANKARA,() - MHP Genel Başkan Yardımcısı Zühal Topcu, okul müdürlerinin görevden alınmasına tepki göstererek, “Eğitimde bilgi, beceri ve liyakat geri plana itilmiş, bugüne kadarki uygulamalar adalet, ehliyet ve liyakat anlayışını yerle bir etmiştir. Bütün bu beceriksizliğin, partizanlığın hesabı sorulmalı, birileri bunun faturasını ödemelidir. Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, bu yaşananların baş sorumlusudur, derhal istifa etmelidir."
Zuhal Topçu, TBMM’de basın toplantısı düzenledi. TEOG'un çöktüğünü, önce soruların yanlış çıktığını, çocuklara kopyacı denildiğini belirten Topcu, "Aslında hata başında yapıldı. Yüzdelik dilime göre mi sıralamaya göre mi yoksa alınan puana göre mi tercih yapılacağını belirten net bir açıklama yapılmadı. Bu nedenle yapılan yerleştirmeden dolayı öğrenciler ve aileleri perişan durumda" dedi. En büyük sorunlardan birinin, okulların açılmasına sayılı günler kala okul müdürlerinin görevden alınması olduğunu belirten Topcu, şunları söyledi:
“Vesayetçi zihniyet, Milli Eğitim Bakanlığı'nda da kendini göstermiş ve 'Malum-Sen' dışındaki bütün çalışanlar, artık vesayetin dayanılmaz ağırlığı altındadır. Hükümet ve Milli Eğitim Bakanlığı, öğretmen atamalarını geciktirmiş, cumhurbaşkanlığı seçimine feda etmiştir. Lise yerleştirme sistemini eline yüzüne bulaştırmış, binlerce öğrenciyi mağdur etmiştir. Müdür atamalarında tek kriter olarak yandaşlığı temel almış, milli eğitimi siyasallaştırmıştır. Eğitimde, bilgi, beceri ve liyakat geri plana itilmiş, bugüne kadarki uygulamalar adalet, ehliyet ve liyakat anlayışını yerle bir etmiştir. Bütün bu beceriksizliğin, partizanlığın hesabı sorulmalı, birileri bunun faturasını ödemelidir. Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, bu yaşananların baş sorumlusudur, derhal istifa etmelidir."

FOTOĞRAFLAR