MHP Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Kenan Tanrıkulu, 17- 25 Aralık operasyonlarını Türkiye gündeminden hiç düşürmeyeceklerini söyledi.

MHP Adana İl Başkanlığı, Büyükşehir Belediyesi Tiyatro Salonu'nda, '17-25 Aralık Yolsuzluk ve Rüşvetle Mücadele Haftası' etkinlikleri kapsamında MHP Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Ahmet Kenan Tanrıkulu, Ankara Milletvekili Mustafa Erdem ve MYK üyesi Halil Öztürk’ün de katılımıyla toplantı düzenledi.

Çok sayıda partilinin ilgi gösterdiği toplantıya, Adana Büyükşehir Belediye Başkanı MHP'li Hüseyin Sözlü de katıldı. Toplantının açılışında kürsüye çıkan MHP Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Kenan Tanrıkulu, "Yolsuzluk ve rüşveti unutturmaya çalışıyorlar ama korkunun ecele faydası yok. MHP, yolsuzluğu, rüşveti, talanı, her zaman anlatacak" dedi.

'ZEHİR ZIKKIM OLSUN'

Türkiye gündeminden yolsuzluk ve rüşveti, 17- 25 Aralık'ı düşürmeyeceklerini bildiren Tanrıkulu, şunları kaydetti:
"Gündemi açılımla, Osmanlıca tartışmalarıyla saptırmaya çalışsalar da bunu başaramayacaklar, 17- 25 Aralık unutulmayacak. Türkiye'de herkes gırtlağına kadar borçlu. Her bebek 5 bin 220 dolar borçla doğuyor. Türkiye'yi borçlular ülkesine çevirdiler. Her 4 kişiden biri işsiz. Cumhuriyet kurulduktan 2002'ye kadar yabancıya toprak satışı toplam 11 milyon metrekare iken son 12 yılda bu rakam 136 milyon metrakare oldu. Topraklar satılırken köylü perişan.

2013'te dünyadaki şeffaflık sıralamasında Türkiye 53'üncü sıradayken bu yıl 65'inci oldu. Bunlar sadece alınteri ve emeği parasal alanda çalmıyorlar. KPSS'ye gerek görmeden VİP torpillerle yakınlarını memur yapıyorlar. Neydiği belirsiz bir adamdan rüşvet almışlar. 17- 25 Aralık'ın içinde bazı bakanlar var. Baba ve oğulun fısıltıyla konuştukları konuşmalar var. Bu tapeler gerçek. Milyarlarca lira kul hakkını cebe indirdiler. Faiziyle paraları geri alıyorlar. Zehir zıkkım olsun. Her kuruşun hesabını soracağız. Bunlar ortaya çıkınca 'paralel' diye birşey çıkardılar. Asıl paralel AKP ile PKK arasındadır."