Metin Faruk TAMER/GAZİANTEP, () - MHP Gaziantep Milletvekili Ümit Özdağ, IŞİD’in Türkiye içerisindeki toplumsal barışı tehdit eden bir terör örgütü olduğunu söyledi.
MHP Gaziantep Milletvekili Ümit Özdağ, beraberinde MHP milletvekili adayları Ejder Demir ve Mezine Sırakaya ile birlikte Gaziantep Gazeteciler Cemiyeti’ni ziyaret etti. Ziyarette gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulunan Ümit Özdağ, IŞİD’in Türkiye’deki toplumsal barışını tehdit ettiğini kaydetti. IŞİD’in Türkiye içindeki toplumsal barışı zedeleyici örgütlenme içerisinde olduğunu ifade eden Özdağ, "IŞİD’in Türkiye içinde örgütlenmesi kriminal değil, sosyal taban örgütlenmesidir. Bu sosyal taban Türkiye’de toplumsal barış için olağanüstü tehdit oluşturmaktadır. Aramızda ihtilaflar çıksa bile biz bir şekilde anlaşırız. Ama bizim IŞİD ile uzlaşacak bir durum yok. O insanlar bizi kafir olarak görüyor. Bunlarla ciddi bir şekilde mücadele dilmedi. Keşke bunlar imkan verilmeseydi" dedi.
1 Kasım seçimlerini MHP de dahil hiçbir siyasi partinin istemediğini belirten Özdağ, konuşmasını şu şekilde sürdürdü:
"Yeni bir seçim dönemi için çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Bu seçim Türk milletinin ve MHP’nin arzu ettiği bir seçim değildi. Ama bu seçimi Cumhurbaşkanı’nın açık bir şekilde arzu ettiğini biliyorduk. Bülent Arınç da bunu kamuoyuyla paylaştı. Çok riskli bir seçime gidiyoruz. Dileriz bu seçim huzur içinde geçer. Ancak nasıl ki 7 Haziran Seçimlerinde PKK terör örgütünün baskısı seçimleri açık oy, gizli tasnif şeklinde yaptırmış ise bu seçimde de özellikle Güneydoğu Anadolu Bölgesi’nde özgür bir seçim yapılmayacağını biliyoruz. Güneydoğu’da PKK’nın birçok ilde etkinliğinin devam ettiğini biliyoruz. Normal demokratik standartlarda koşulların yurt genelinde sağlanarak seçimin yapılacağını söyleyemeyiz. Türkiye bu sürece girdikten sonra bir anayasal yöntem olan sıkıyönetimi önerdik ama kabul görmedi. Bu öneri gerekli ve doğru bir öneriydi. Bunu hükümetin sokağa çıkma yasaklarından da anlıyoruz. Hükümet TSK’nın PKK’ya karşı etkili bir mücadele vermesini arzu etmiyor."

FOTOĞRAFLI