ANKARA, () - MHP Muğla Milletvekili Mehmet Erdoğan, Dışişleri Bakanı Davutoğlu'nun yanıtlaması istemiyle verdiği soru önergesinde "IŞİD adlı terör örgütü herhangi bir fidye talebinde bulunmuş mudur?" dedi.
Milletvekili Mehmet Erdoğan, Ak Parti'nin Genel Başkan adayı olan Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu'nun yanıtlaması istemiyle TBMM'ye verdiği soru önergesinde, Musul Konsolosluğu basınında kaçırılan 49 Türk vatandaşı ile ilgili son durumu sordu. Erdoğan, önergesinde şöyle dedi:
"Hali hazırda eli kanlı bir örgütün elinde rehin tutulan Başkonsolosumuz ve maiyetinin durumu nedir? Daha önce Başbakan Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın söylediği 'Tereyağından kıl çeker gibi hallederiz' sözleri unutulmuş mudur?, Kamuoyuna yansıyan, vatandaşlarımızın sağlık durumu gibi hayati önem taşıyan hususlar ile ilgili bilgilerin kaynağı ve doğruluk oranı nedir? IŞİD adlı terör örgütü herhangi bir fidye talebinde bulunmuş mudur? IŞİD adlı terör örgütünün bu eyleminin gerekçesi hakkında kamuoyundaki bilgi kirliliğine son vermek için, net ve soru işaretlerini ortadan kaldıracak bir açıklama yapılması düşünülmekte midir?"