Hasan KIRMIZITAŞ/GAZİANTEP, () - MHP Gaziantep 1'inci sıra milletvekili adayı Ümit Özdağ, iktidarın etkili ilerleme içerisinde olan MHP'ye karşı iftira kampanyası sürdürdüğünü iddia etti. AK Parti tabanının MHP'ye kaydığını savunan Özdağ, "Bunun paniğiyle iktidar değişik kanallardan MHP'ye bel altı vuruş ve saldırı gerçekleştiriyor" dedi.
PKK ile görüşme yaptığı iddiaları ile ismi gündeme gelen MHP'li Ümit Özdağ, konunun bilinçli olarak kamuoyunun önüne getirildiğini ileri sürdü. PKK'lı bazı kişiler ile ASAM başkanı sıfatıyla görüştüğünü ve temaslarını istihbarat ve güvenlik kurumlarına aktardığını anlatan Özdağ, 2011 yılı seçimlerinden önce de aynı konunun gündeme getirildiğini belirtti. 4 yıl aradan sonra aynı konunun MHP ile PKK arasında görüşmeler yapıldığı şekilde gündeme getirilmesini iftira kampanyasının sürdürülmesi olarak yorumlayan Ümit Özdağ şöyle konuştu:
"MHP, hem Gaziantep hem de Türkiye'de etkili ilerleme içerisinde. AKP tabanı MHP'ye kayıyor. Bunun paniğiyle iktidar değişik kanallardan MHP'ye bel altı vuruş ve saldırı gerçekleştiriyor. Meral Akşener'e yapılan saldırıyı herkes hatırlıyor. Akşener'in ardından MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'ye yapılan iftira ve saldırı gündeme taşındı ve son olarak bana yönelik saldırı gerçekleştirildi. Benimle ilgili ortaya atılan iddialar tamamen yalandır. Bu yapılan suçlamalar çok alçakça, bel altı yapılan suçlamaların gerçekle uzaktan yakından ilgisi yok. AKP'nin canını yaktığım için hedef seçildiğim düşüncesindeyim."
Özdağ, MHP olarak seviyesiz propaganda ve saldırıların içerisinde yer almayacaklarını, seçmenlere projelerini anlatarak 7 Haziran'a hazırlanmayı sürdüreceklerini kaydetti.

FOTOĞRAFLI