Cafer ZENGİN/ KAYSERİ, ()- MHP Kayseri Milletvekili Yusuf Halaçoğlu, "Sinan Oğan ile olmaz. 'Eğer Sinan Oğan genel başkan seçilirse ben MHP’den istifa ederim' demiştim. Bu sözümün arkasındayım" dedi.
Kayseri Milletvekili Yusuf Halaçoğlu, MHP Kayseri İl Başkanı Başkanı Baki Ersoy, partinin üst kurul delegeleri ve il teşkilat mensupları ile birlikte basın toplantısı düzenledi. Üzerinde MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin fotoğrafı ve 'Davamızın ve liderimizin emrindeyiz' yazısının yer aldığı afiş önünde açıklamalarda bulunan partililer seçim sonuçlarını ve ardından ortaya çıkan eleştirileri değerlendirdi.
Yusuf Halaçoğlu, "Kayseri’nin ilçelerine bir partiliye, bana 'Bahçeli ile olmaz' demesi üzerine "Sinan Oğan ile olur mu?" diye sordum. 2018’de olağan genel kurul var. Bir kez daha söylüyorum; Sinan Oğan ile olmaz. 'Eğer Sinan Oğan, genel başkan seçilirse ben MHP’den istifa ederim' demiştim. Bu sözümün arkasındayım" dedi.
İl Başkanı Baki Ersoy ise "MHP olarak 7 Haziran seçimlerinde yakaladığımız başarıyı, maalesef 1 Kasım seçimlerinde koruyamadık. Bu özeleştirimizi samimice yapıyor ve eksikliklerimizi tamamlayacağımızı vurguluyorum" dedi. Ersoy, "13 yıldır besletilen ve büyütülen PKK terör örgütü asker ve polislerimizi şehit etmeye devam etmektedir. AKP tek adama dayalı lale ve sülale devrini damatların alındığı kabinelerle sürdürme isteğinde olduğunu göstermişken, beklentileri karşılayamayacağını daha şimdiden göstermiştir" diye konuştu.

FOTOĞRAFLI