Fatih YILMAZ/TOKAT, () - MHP Tokat Milletvekili Abdurrahman Başkan, Ankara'da meydana gelen patlamayı değerlendirirken, "Memleket maalesef yangın yerine döndü. Şu anda Ankara'nın göbeğinde bunlar olunca seçim güvenliği ile ilgilide tabii ki endişelerimiz çok üst noktada" dedi.
MHP Tokat İl seçim koordinasyon merkezi düzenlenen törenle açıldı. Açılışa MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin başdanışmanı Tokat Milletvekili Abdurrahman Başkan, İl Başkanı Fatih Demirkol, eski Devlet Bakanı Reşat Doğru, Milletvekili adayları ile birlikte çok sayıda partili katıldı. Açılış sonrası Milletvekili Abdurrahman Başkan, Ankara'da meydana gelen patlama ile ilgili açıklamalarda bulundu. Patlamanın Suruç benzeri bir patlama olduğunu kaydeden Başkan, şunları söyledi:
"Tüm devletin yönetim mekanizmasının bir arada olduğu Ankara'da bunun olmasının ben çok önemli buluyorum. Devletimizin bu konuda ne kadar eksik kaldığını, özellikle istihbarat kuruluşlarımızın bu konuda nasıl bu kadar atladığını, bu konulara niye bu kadar ilgisiz olduklarını Türkiye'nin yoksa daha kötü hallere getirilmesi için faklı şeyler mi var. Yoksa yurt dışı servisler ya da yurdun içerisinde ülkemizi karıştırmaya çalışan karanlık odaklar mı var?"
Bugün olanların çözüm sürecinde yapılan hatalardan kaynaklandığını ileri süren Başkan, güzel günler görme umuduyla terörün görmezden gelindiğini, silah ve mühimmat yığınağı sağlandığını ve devamında ülkenin bu sorunlarla karşılaştığını ileri sürdü. Başkan, "Memleket maalesef yangın yerine döndü. Şu anda Ankara'nın göbeğinde bunlar olunca seçim güvenliği ile ilgili de tabi ki endişelerimiz çok üst noktada" ifadelerini kullandı.

FOTOĞRAFLI