Özgür ARSLAN / İstanbul, () - 15 yıl vadeli ve 272 milyon euro tutarındaki kredi sözleşmesi, Sağlık Bakanı Müezzinoğlu, DİA Holding Yönetim Kurulu Üyesi Mehmet Ali Bayar, Denizbank Genel Müdürü Hakan Ateş ve Yapı Kredi Genel Müdür Vekili Carlo Vivaldi tarafından imzalandı.

Proje kapsamında, genel hastane, kadın doğum ve çocuk hastanesi, kalp damar hastalıkları hastanesi, psikiyatri hastanesi, onkoloji hastanesi olmak üzere toplam 1253 yataklı bir bütünleşmiş sağlık kampusu inşa edilecek.

İmza töreninden önce yapılan konuşmalarda söz alan Dia Holding Yönetim Kurulu üyesi Mehmet Ali Bayar yapılan anlaşmanın bir ilk ve milat olduğunu ifade ederek bu projenin finansman paketi kapatılmış Türkiye'nin ilk kamu özel işbirliği projesi olduğunu söyledi.

2023 vizyonu sürecinde tek bir sorunla karşı karşıya kalabileceklerini söyleyen Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu ise "2023'de 2 trilyon dolar gayri safi milli hasıla ve sağlıktaki hedeflerimiz birilerini rahatsız ediyor. Bu rahatsız olanların önümüze çıkaracakları engeller ve ya istikrarın bozulmasıyla kazanım elde etmek isteyenlerin dışında bir engelimiz yok" dedi.

SAĞLIK TURİZMİNDE HEDEF 20-25 MİLYAR DOLAR

Şu anda Türkiye'nin Sağlık Bakanlığı olarak 32 bin yatak kapasiteli hastane inşaatlarına devam ettiğini belirten Müezzinoğlu, "Önümüzdeki bir yıl içinde de 10 bin ilave yatak kapasiteli proje tamamlanıp bu ülkenin sağlık sektörüne girmiş olacak" dedi. Bakan Müezzinoğlu 77 milyon insanımıza vereceğimiz sağlık hizmetini çok daha ileri noktaya taşımayı hedeflediklerini belirterek bunun dışında üç saatlik uçuş mesafesinde yaklaşık 1.5 milyar insanın yaşadığı coğrafyaya da sağlık merkezi olarak hitap etmeyi istediklerini belirterek, "Türkiye'yi merkez yapabilecek tıbbi birikim ve insan kalitemizin de olduğu bir ülkenin de zenginliğini yaşıyoruz. Önümüzdeki dört beş yılda koordinasyonu güçlü yaptığımızda inanıyorum ki sağlık turizminde 2018'de 9-10 milyar dolar, 2023'te de 20-25 milyar dolar yapmayı hep birlikte başaracağız" dedi.

FOTOĞRAFLI