Mustafa İNSAN/MERSİN, () - TMMOB Mersin İl Koordinasyon Kurulu adına bir araya gelen 17 oda temsilcisi, Anayasa değişikliği referandumda 'hayır' diyeceklerini açıkladı.
Çevre, Elektrik, Gıda, İnşaat, Harita, Jeofizik, Jeoloji, Kimya, Maden, Makine, Mimarlar, Orman, Peyzaj, Şehir Plancıları, Ziraat, Fizik ve İç Mimarlar Odası İl temsilcilerinin imza attığı metin Kimya Mühendisleri Odası Mersin İl Temsilcisi Cevdet Günal Tüzün tarafından okundu. Mimarlar Odası önünde bir araya gelen ve TMMOB Mersin İl Koordinasyon Kurulu adına hazırlanan basın bülteninde şöyle denildi:
"Ülke ve halkın temel sorunlarına yönelik hiçbir çözüm içermeyen Anayasa değişikliği sadece 'Tek Adam' sistemine geçişi önermedir. Halkımız, Anayasa değişikliği ile ülkemizin bir felakete sürüklenmek istendiğini çok açık şekilde anlamıştır. Referandum çalışmaları, iktidarın yoğun ve şiddetli baskısı altında, antidemokratik koşullarda yürütülmektedir. Devlet olanakları ile evet mitingleri düzenlenirken hayır çalışmaları valiliklerce keyfi olarak yasaklanmakta ve engellenmektedir. Korku rüzgarı bu defa tersine esmektedir. Yıllarca baskı ve korku ile halkı terbiye etmeye çalışanlara yanıt hayır ile verilmektedir. Sanal düşmanlar, gerçek dışı hikayeler ve manipülasyonlar tutmamaktadır. TMMOB tüm bunlara ve referandum sandığında önümüze getirilecek olan Anayasa değişikliğine hayır diyecektir."

FOTOĞRAFLI