AKŞANER: HIRSIZ DİYEMEDİLER, AHLAKSIZ DİYEMEDİLER DEDİLER DEDİLER PARALEL DEDİLER
MHP Genel Başkan Adayı Meral Akşener, Sinop’da Uğur Mumcu Meydanı’nda düzenlenen mitingde, iktidarı eleştirdi. İşsizliik konusunda iktidarın kendilerine yakın kişilerin tercih edildiğini öne süren Akşener, üniversiteyi bitirip KPSS'de 80-90 alan çocukların tayin edilmediğini söyledi. Akşeaner, "Tayin ediliyorlar mı yok, ama buna karşılık AK Parti’nin içinde bir tanıdığınız dayısı varsa bir gencin puanı 35 dahi olsa ataması yapılıyor Türkiye’nin en iyi kadrolarına getiriyorlar. Bunlar emek hırsızı” dedi.
Buradaki programın ardından Akşener karayoluyla Samsun’un Bafra İlçesi’ne gitti. İlçe girişinde partililer tarafından karşılanan Akşener, ilçe merkezinde esnaf ziyaretinde bulundu. Akşener, Bafra Spor Salonu’nda düzenlenen programda partililere hitaben yaptığı konuşmada şunları söyledi:
"Milliyetçi Hareket Partisi bu aziz milletin, Türk milletinin bugün itibariyle umududur. Milliyetçi Hareket Partisi, Türkiye'den oluşan o korku atmosferinin, o korku duvarını yıkabilecek, milletimize nefes aldıracak tek adrestir, güçtür. Hırsız diyemediler, uğursuz diyemediler, ahlaksız diyemediler, 'yolsuzluğa bulaştı' diyemediler, 'rüşvet aldı' diyemediler. Dediler, dediler, 'paralel' dediler. Ben de onlara döndüm dedim ki, 'siz de yamuksunuz, yamuk'.  Bafra'da bugün iktidar yürüyüşümüzü tamamlamak üzere yolun sonuna geldik. 19 Haziran'da kongremiz olacak. Bu kongreyi milletimizin önüne, Milliyetçi Hareket Partisi'nin, Ülkücü hareketin bir umut olarak milletimizin gözünün önünde getirilmesinde en büyük pay üst kurul delegelerimizindir, il başkanlarımızındır, ilçe başkanlarımızındır. Çünkü bir şey yaptılar. Düşünün ülkede 5,5 aydır demokratik hak olan kongre talebimizi yerine getirmeye çalışıyoruz. Mübarek engelli koşu. Her bir seferinde bir engeli atlamak zorunda kalıyoruz ama Allah'ın izni keremi sizin desteğinizle o engelleri birer birer aştık. Bu yürüyüşün Türkiye'ye nasıl bir umut olduğunu neyi başardığınızı sizlerle üstüne basa basa paylaşmak istedim.”
Akşener, daha sonra düzenlenen akşam yemeğinde partililerle bir araya geldi.
FOTOĞRAFLI