AKŞENER’DEN FINDIK DEĞERLENDİRMESİ
MHP Genel Başkan adayı Meral Akşener, Fatsa İlçesi’nde partililerle ve vatandaşlarla bir araya geldi. Fatsa Cumhuriyet meydanında coşkulu bir şekilde karşılanan Akşener  yaptığı konuşmada “Terör örgütüyle Habur’da operasyon yapanlar bugün mecliste yer alıyorlar. Dolmabahçe mutabakatı ile terör örgütüyle el sıkışanlar bugün hem sarayda hem Çankaya’dalar. Dolayısıyla şu dönemden sonra biz iktidara doğru güçlü bir şekilde yürüyoruz. Terör örgütüne yardım ve yataklık yapan herkesi yargılatacağız” dedi.
Akşener, bölgenin en önemli tarım ürünlerinden olan fındıkla ilgili de açıklamalarda bulanarak, “Fiyatını kontrol ettiğimiz tek üründür. Fındığımızın değerini çok iyi biliyoruz. Hem bu bölgede yaşayan kişilerin geçim kaynağı, hem de Türkiye’nin ekonomik yönden çok önemli ve stratejik bir ürünüdür. Fındık üzerinden oynanan oyunlar neticesinde fiyatın 26 TL olması gerekirken bugün 9 TL olması birilerinin özellikle fındıkta ülkemizin en büyük rakibi olan İtalyanların en büyük oyunudur. Mevcut olan iktidar İtalyanların eline fındığı oyuncak etti” diyerek sözlerine şöyle devam etti:
“İktidar yandaşlarının tercih etmediği işlere gençlerimiz yönlendiriliyor. KPSS’den 30, 40 puan alan yandaşların çocukları iyi işlere yerleştirilirken, hakkıyla bu sınavdan 90, 100 alan gençler işsiz kalıyorlar. Biz buna ‘Dur’ diyeceğiz. Atamalar adaletli bir şekilde yapılacak.” Akşener buradaki konuşmasının ardından ilçede gece konaklayacağı otele gitti.
FOTOĞRAFLI