ANKARA Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, MHP yönetimin ve tabanına yaptığı çağrı ile "MHP'li arkadaşlar bizden çok farklı kişiler değil. Bu işi, inadı bırakıp AK Parti'ye katılmalı. Küçük büyüğe katılmalı" dedi. 

Haber Türk televizyonunda gündeme ilişkin soruları yanıtlayan Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, MHP yönetimini kızdıracak açıklamalarda bulundu. MHP'nin Adalet ve Kalkınma Partisi'ne katılması gerektiğini savunan Gökçek, "Milliyetçi Hareket Partisi'ne gerek yok. Gelip AK Parti'ye katılmalı. MHP'li arkadaşlar bizden çok farklı kişiler değil. Bu işi, inadı bırakıp AK Parti'ye katılmalı. Küçük büyüğe katılmalı. Daha çok milletvekili çıkarırız. Ben davet ediyorum. Oradan da biraz sıcaklık gelmeli" dedi.

BAŞBAKANIMIZI BU DÖNEM İNŞALLAH CUMHURBAŞKANI YAPACAĞIZ

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, katıldığı bir televizyon programında gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu. Gökçek, "Sayın Başbakanımızı inşallah bu dönem cumhurbaşkanı yapacağız" diye konuştu.

"MHP TABANINDAKİLER DE KEŞKE DİYORDUR"

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, Haber Türk televizyonunda gündeme ilişkin soruları yanıtladı. MHP'nin, Adalet ve Kalkınma Partisi'ne katılması ile ilgili olarak MHP tabanının da buna olumlu bakacağını savunan Gökçek,  "Milliyetçi Hareket Partisi'ndekileri kendimden ayırt etmiyorum. Tabandaki insanlar bu fikre keşke diyordur" diye konuştu.

Ankara'da yapımı devam eden cami cemevi projesine karşı yapılan protestolarla ilgili de konuşan Gökçek, "Esas yapmak istedikleri Alevi, Sünni çatışması yaratmak" dedi.

"TÜRKİYE'NİN İKİNCİ BÜYÜK GAZETESİYİM"

Sosyal paylaşım sitesi Twitter'i çok iyi kullandığını belirten Gökçek, "Şu anda Türkiye'nin ikinci büyük gazeteyisim. Twitter'de, yemek, kitap üzerine bazı şeyler keşfettim. Twitter'ı benim gibi kullanan kimse yok" diye konuştu.

CHP'Lİ AYLİN NAZLI AKA CANLI YAYINA BAĞLANDI

Gökçek, CHP Ankara Milletvekili Aylin Nazlı Aka'nın CHP tarafından yeniden aday yapılmayacağını da ileri sürdü. Bunun üzerine CHP Ankara Milletvekili Aylin Nazlı Aka'nın canlı yayına telefon ile bağlanarak Gökçek'in üslubunu eleştiren şu açıklamada bulundu: "Utanmadan böyle bir tavırla konuşuyor. Benim ahbabım olamaz. Bana adımla hitap edemez."

Aylin Nazlı Aka'nın bu eleştirisine karşılık Gökçek, "Aylin hanım, istediğiniz kadar konuşun sizi aday yapmazlar. Yine diyorum. Aylin aday olamaz. Aday falan yapmazlar. Ciddiye almazlar" diyerek sözlerinin arkasında olduğunu kaydetti.

"BOL BOL ALEYHİMDE YOLSUZLUK DUYACAĞIZ"


Seçim yaklaştıkça iftira kampanyalarının arttığını ifade eden Gökçek, "Ankara'da otobüslerde, minibüslerde benim aleyhimde propaganda yapılıyor. Bol bol aleyhimde yolsuzluk duyacağız. Şerefli onurlu olan insan beni hemen savcının önüne çıkarır. Ben bu kadar yolsuzluk yapıyorsam bir tane çıkar ortaya" diye konuştu.

"BAŞBAKANIMIZI BU DÖNEM İNŞALLAH CUMHURBAŞKANI YAPACAĞIZ"

Gökçek, "Sayın Başbakanımızı inşallah bu dönem cumhurbaşkanı yapacağız" dedi. Abdullah Gül de onun yerine mi geçer? sorusu üzerine Gökçek, "Onu oturup konuşurlar. En iyi şekilde çözeceklerinden yürekten inanıyorum" dedi.

"VİYANA'DA ÖPÜŞMEK YASAK"

Ankara Kurtuluş Metrosu'ndaki öpüşme ve sonrasındaki yaşanan olayları değerlendiren Gökçek, eline aldığı fotoğrafları göstererek şöyle konuştu:

"Bazı eylemciler kadrolu eylemci. Kızlar kızlarla, oğlanlar oğlanlarla öpüşüyor. Eylem olacak dediler, 'bırakın ne halleri varsa görsünler' dedim. Buna karşılık Viyana'da metroda öpüşmek yasak."

"ADAYLIĞA BAŞBAKANIMIZ KARAR VERİR KADERİMİZE RAZI OLURUZ"

Aday olup olmayacağına ilişkin bir soruya Gökçek, "Her zaman her kişiye her partide tepki olur. Siz bir yere geliyorsanız onun karşıtları da sizi istemiyordur. Buna karar verecek olan sayın Başbakanımızdır. Biz de kaderimize razıyız" diye yanıt verdi. HT(SSA)