AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin, 28 Şubat döneminde Türkiye'de en tanınmış isimlerin Yargıtay Başsavcıları olduğu belirterek, “Soruyorum, Yargıtay Başsavcısı'nın ismini hatırlayan var mı? Bir gün 'Bu ülkede Genelkurmay Başkanı kim' diye sorduğumuzda da inanıyorum ki kimse Genelkurmay Başkanı'nın da ismini hatırlamayacak" dedi.

Ak Parti'nin Antalya'da 7 Haziran milletvekilliği seçimleri için aday adayı olan 116 isim için bugün yaklaşık 2 bin 560 partili sandığa gitti. Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin'in katılımıyla yapılan temayül yoklaması Kepez Arena Spor Salonu'nda yapıldı. Partililer 14 milletvekilliği bulunan Antalya'da 116 aday adayı arasında 14 ismi belirlemek için 20 sandıkta oy kullandı.

İLGİNÇ PROPAGANDALAR

Aday adayları ilk 14 arasına girebilmek için salon önünde çeşitli ikna yöntemleri uyguladı. Bir aday tüm katılımcılara döner- ekmek, su ve ayran dağıtırken, başka bir aday çay- simit ikramında bulundu. Başka bir aday da katılımcılara sümbül çiçeği dağıttı. Salon önünde davul- zurna ekibi aday adaylarını coşkuyla karşıladı ve bol bahşiş topladı.

ŞAHİN BAŞKANLIK ETTİ

Antalya'daki temayül yoklamasına Ak Parti Siyasi İşlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin başkanlık etti. Antalya ile birlikte toplam 25 ilde bugün temayül yapıldığını belirten Şahin, 2011'de Türkiye genelinde 5 bin 700 olan aday adayı sayısının bu seçimlerde 6 bin 223'e yükseldiğini açıkladı.

SEBEBİ 28 ŞUBAT
Mehmet Ali Şahin, 13 yıldır iktidarda olan Ak Parti'ye devam eden bu teveccühün nedeninin duble yollar, sağlıkta reform, havayolunun halk yoluna dönüştürülmesi, her ile üniversite gibi nedenlerin dışında bugün yıldönümü olan 28 Şubat'ta saklı olduğunu söyledi. 28 Şubat'ı, halkın seçtiği koalisyon hükümetine rağmen bir takım vesayet rejimi taraftarlarının Türkiye'ye giydirmek istedikleri bir deli gömleği olarak gösteren Şahin, “İşte Ak Parti 13 yıllık görev süresinde bu deli gömleğini ülkemizin sırtından çıkardığı için ardında milletimiz kaya gibi durmaktadır" dedi.

'6 TESETTÜRLÜ BAYAN'

28 Şubat rejiminin dayattığı yasadışı uygulamaların Ak Parti iktidarının ortadan kaldırdığını anlatan Şahin, “18 yıl sonra 2015 yılının 28 Şubatındayız ve o dayatmaların hiçbiri yürürlükte değil artık. İstanbul milletvekili seçilmişti Merve Kavakçı mecliste başörtülü olduğundan yemin ettirilmedi, vatandaşlıktan çıkarıldı, milletvekilliği düşürüldü. Ama şu an çok şükür ki mecliste 6 tane tesettürlü bayan milletvekili görev yapıyor ve ne cumhuriyete bir şey oluyor ne laikliğe bir şey oluyor" diye konuştu.

YARGITAY BAŞSAVCISI ÖRNEĞİ

28 Şubat sürecinde Türkiye'de en tanınmış isimlerin Yargıtay başsavcıları olduğunu belirten Şahin, şöyle konuştu:
“Vural Savaş CHP'nin adaylığı için başvurmuş, hayırlı olsun CHP'ye. Sabih Kanadoğlu, bunlar o dönemin Yargıtay cumhuriyet başsavcılarıydı. İşleri güçleri siyasi partiler hakkında kapatma davası açmak ve siyasetçileri dışarıda bırakmaktı. Soruyorum, Yargıtay Başsavcısı'nın ismini hatırlayan var mı? Kim söyleyecek bana. İşte Türkiye normalleşti. Eğer bir ülkede Yargıtay Başsavcısı'nın insanlar ismini bilmiyor, hatırlamıyorsa o ülke normalleşmiştir, siyaset zemini güçlü temeller üzerinde demektir."

GENELKURMAY BAKANI'NIN İSMİ

Sözlerini "Bir gün 'Bu ülkede Genelkurmay Başkanı kim' diye sorduğumuzda da inanıyorum ki kimse Genelkurmay Başkanı'nın da ismini hatırlamayacak" diye sürdüren Mehmet Ali Şahin, şöyle devam etti:
"İşte o zaman 'Türkiye'de, Türkiye'yi halkın seçtiği yöneticiler yönetiyor ve bu ülkede herşeye siyaset hakimdir' düşüncesi yerleşmiş olacaktır. Dolayısıyla biz Ak Parti olarak 13 yıldır vesayet odaklarıyla ve milletin seçtiklerini al aşağı ederek parlamentoyu geçmişte kapatan odaklarla mücadele ede ede geldik. Türkiye şimdi çok şükür düne göre daha demokratik bir ülkedir. 2015 seçimlerinden sonra inşallah yeni anayasamızı yaptığımızda Türkiye daha demokratik bir ülke olacak."

3 DÖNEM KURALI

Ak Parti'de üç dönem kuralına takılan milletvekillerinden bir kısmının Cumhurbaşkanı Erdoğan'la görüşmesi sorulan Mehmet Ali Şahin, “Ben de basından duydum bazı arkadaşlarımızın bu kural değişebilir mi amaçlı bir çalışma başlattıklarını, en azından bazı büyüklerimizle bu konuda istişare yaptıklarını öğrendim. O heyetin içerisinde ben yokum" dedi.
Bunun için partinin büyük kongresinin toplanarak tüzükte bu doğrultuda değişiklik yapılmasının icap edeceğini kaydeden Şahin, “Merkez Karar Yönetim Kurulu'nun veya Genel Başkan'ın böyle bir olağanüstü kongre davetinde bulunabilecekleri ihtimalini pek görmüyorum. Ben de bu üç döneme tabiyim. Ak Partide siyaset yoluyla milletimize hizmet edebilmek için illa milletvekili olmak şart değildir. Bunu değiştirelim diyen arkadaşlarımız olabilir. Onların bu girişimlerine saygı duyuyorum, ancak seçime çok yakın bir zamanda böyle bir konunun gerçekleşme ihtimalini pek görmüyorum" diye konuştu.