Hakime TORUN/ ANKARA, () - 2015 yılı Merkezi Yönetim Bütçe Kanunu Tasarısı görüşmelerinde söz alan CHP Grup Başkanvekili Engin Altay, "HSYK, MİT kanunu gibi apar topar değişiklikler yapılarak Türkiye Büyük Millet Meclisi, çamaşır makinesine çevrilmeseydi, biz 17, 25 Aralık sanıkları ile ilgili hüküm vermezdik" dedi. 
Ak Parti Grup Başkanvekili Mehmet Naci Bostancı, "Engin bey hükmünü vermiş. Engin beyin Meclis'i çamaşır makinesine benzetmesi uygun olmadı. Zannediyorum CHP'de bu durumda çamaşır makinesinin tamburu olur. Başka ne diyeyim" dedi.
ABİSİNDEN KİM TALİMAT ALIYOR DİYE 77 MİLYONA SORSAK 77 MİLYON İNSAN DA AHMET DAVUTOĞLU DER 
CHP Grup Başkanvekili Engin Altay, 17- 25 Aralık operasyonlarına ilişkin Meclis kürsüsünden yaptığı konuşmada, "17-25 Aralık süreci ile ilgili dönemin Başbakanı özel uçağı ile İstanbul'a vali taşıyıp koltuğa oturtmasaydı. Emniyet Genel Müdürlüğü'nde bini aşkın emniyet müdürü görevinden alınmasaydı. TÜBİTAK dahil görevden alınmalar olmasaydı, HSYK, MİT kanunu gibi apar topar değişiklikler yapılarak Türkiye Büyük Millet Meclisi, çamaşır makinesine çevrilmeseydi, biz 17-25 Aralık sanıkları ile ilgili hüküm vermezdik. 17-25 Aralık sanıkları için masumiyet karinesi bunlar için de geçerlidir deme şansımızı elimizden aldınız. 14 Aralık'tan sonra ise hakimlerin, savcıların yerleri değiştirilmedi. Amirinden değil, abisinden talimat alanlar diyorsunuz. Bu ülkede gittiği her kongreye 'abimden selam getirdim' deyip abisinden kim talimat alıyor diye 77 milyona sorsak 77 milyon insan da Ahmet Davutoğlu der" dedi.
ŞİMDİKİ CUMHURBAŞKANI RECEP TAYYİP ERDOĞAN'IN OĞLU BİLAL ERDOĞAN CEZAEVİNDE OLACAKTI 
Engin Altay, konuşmasını şöyle sürdürdü: "Emniyete, yargıya, Merkez Bankası'na yürütme marifeti ile darbe yapılmasaydı Parlamento olmayacaktı sözüne kargalar bile güler. Onlar yapılmasaydı, şimdiki Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın oğlu Bilal Erdoğan cezaevinde olacaktı. İçişleri Bakanının oğlu cezaevinde olacaktı. O yargı değil mi? Bu devlet, Parlamento o kadar aciz mi? Sizin kendi elinizle devletin ve yargının her kademesine yerleştirdiğiniz şimdi paralel diye adlandırdığınız insanlar belli ki sizin, kimi bakanların yaptıkları yolsuzluklara daha fazla mideleri kaldırmadı. Vicdanları kabul etmedi. Darbeci ilan ettiniz. Ergenekon, Balyozun da mimarı burasıdır. Onlar taşeronudur. Bu Parlamento sonsuza dek açık olacaktır. Sizin Türkiye'de yarattığınız bu kaos ortamına rağmen." 
KULİSLERDE YAV OLMUŞ LANET OLSUN DEYİP BU KÜRSÜDE BU PİSLİĞİ SAVUNMAK İLKESİZLİKTİR 
Kör kuruşun hesabını sormaya devam edeceklerini söyleyen Engin Altay, "AKP'nin, Pensilvanya'nın bir de cumhuriyetin savcısı var. Üçünün unvanı da cumhuriyet savcısı. İlkesizlik yolsuzlukların var olduğunu bile bile kulislerde yav olmuş lanet olsun deyip bu kürsüde bu pisliği, kepazeliği savunmak ilkesizliktir. Milletin kör kuruşunu savunmak ilkeliliktir. Kör kuruşun hesabını sormaya devam edeceğiz" diye konuştu. ZANNEDİYORUM CHP'DE BU DURUMDA ÇAMAŞIR MAKİNESİNİN TAMBURU OLUR
Bu sözler üzerine söz alan Ak Parti Grup Başkanvekili Mehmet Naci Bostancı, "Engin bey hükmünü vermiş. Engin beyin Meclis'i çamaşır makinesine benzetmesi uygun olmadı. Zannediyorum CHP'de bu durumda çamaşır makinesinin tamburu olur. Başka ne diyeyim" dedi.
AKŞENER KAHKAHALARINA ENGEL OLAMADI 
TBMM Başkan Vekili ve MHP İstanbul Milletvekili Meral Akşener, "Tambur sözünden sonra dinlemeye bile gerek yok" diyerek yaşanan tartışmaya güldü.