Bedir ALTUNOK/KARS, () - HEP eski milletvekillerinden Mahmut Alınak, 14 aylık cezasını çekmek için adliyeye teslim olurken "Bu ceza şimdi benim için şeref madalyasıdır" dedi. Kars'a gelen eski milletvekili avukat Mahmut Alınak, adliye girişinde gazetecilere açıklama yaptı. Savunmasını üstlendiğini Tahsin Orman'ın polis tarafından dövüldüğünü, bunun üzerine polislere hakaret ettiği gerekçesiyle hapis cezasına çarptırıldığını belirten Alınak, 9'uncu kez ceza evine gireceğini vurguladı. Alınak, şunları söyledi:
"2008 yılının Nisan ayındaydı. Bir teyze geldi ve bana o zaman avukattım. Oğlunun polise mukavemetten gözaltına alındığını söyledi. Geldim, adliyenin birinci katında yüzü yara içinde bir insan bankta oturuyordu. Digorlu olduğunu söyledi. 'Ne bu halin?' diye sordum. Polisleri işaret ederek 'Beni dövdüler' dedi. Korkunç bir görüntüydü. O zaman susamazdım ve 'Bu canavarlık. Bu hayvanca uygulama' dedim. O zaman polisler özel yetkili savcıyla görüşmüşler. Benim tutanaktan bile haberim yoktu. Sondadan haberim oldu. Tutanağı alan ve hakkımda soruşturma başlatan savcı, polisler hakkında işkenceden dolayı soruşturma açacakken, bunu yapmayıp benim hakkımda polislere hakaretten dolayı dava açtı. Ve mahkeme bana 14 ay 17 gün hapis cezası verdi. Polis tutanağından başka bir delil yoktur. Ben düzene hizmet eden biri olsaydım, o tutanak tutulmazdı ve ben de ceza almazdım. Nöbeti devralıyorum. Bu benim son hapishaneye girişim olmayacak. Muhalif tavrım sürdüğü sürece bu bileklerim daha çok kelepçe görecek. Bu ceza benim için şeref madalyasıdır." 
2 YIL ÖNCE CEZAEVİNDEN ÇIKMIŞTI
Açıklamasının ardından kameralara el sallayarak dliye binasına giren Mahmut Alınak, SHP listesinden girdiği 1987 seçimlerinde Kars’tan, 1991’de HEP- SHP ittifakıyla girdiği seçimde ise Şırnak’tan milletvekili seçildi. Uzun yıllar DTP Kars il başkanlığını yürüten Alınak, en son 2011 yılının Aralık ayında KCK’ya yönelik soruşturma kapsamında tutuklanmış, 18 Temmuz 2012’de tahliye edilmişti.
FOTOĞRAFLI