(BAHÇELİ -DAVUTOĞLU ARASINDA YAŞANAN POLEMİK) ÜNAL: "YENİ BİR AÇIKLAMA İLE BİR TARTIŞMA YAPMAK GİBİ BİR AMACIMIZ YOK. SİYASETTE NEZAKET ÇOK ÖNEMLİ, KIYMETLİ" 


Hakime TORUN /ANKARA () - AK Parti Sözcüsü Mahir Ünal, sürpriz AK Parti toplantısının gündemini ve gazetecilerin sorularını yanıtladı. sürpriz AK Parti toplantısına ilişkin Ünal,  "Kongre süreci başlıyor. Sürece ilişkin milletvekillerinin kendi seçim bölgelerindeki çalışmalara dönük bazı değerlendirmeler ve müzakereler gerçekleştirilecek. Meclis'in önümüzdeki hafta çalışmayacak olması, grup toplantısının da önümüzdeki hafta yapılmayacak olması nedeniyle bu toplantıya gerek görüldü" dedi. 

MHP Lideri Devlet Bahçeli ile eski Başbakan Ahmet Davutoğlu arasında yaşanan polemiğe ilişkin bir soruya, Ünal, "Bu konuda herhangi bir şekilde yeni açıklama yapmaya gerek yok. Türkiye'nin içinde bulunduğu durum. Türkiye aynı anda 4 terör örgütü ile mücadele ederken yeni bir açıklama ile bir tartışma yapmak gibi bir amacımız söz konusu değil. Konuya ilişkin dünkü açıklamamızda partimizin bakış açısını ve temennimizi ifade ettik. Türkiye'nin içinden geçtiği kritik bir süreç var. Burada herhangi bir şekilde kişisel tartışmaların veya geçmişe dönük bir takım açıklamaların, geçmişte olmuş ya da olduğu düşünülen bazı hususların tekrar konuşulmasının ne vakti ne de zamanı. Tekrar söylediğimiz siyasette nezaket çok önemli, kıymetli. Tabiki siyasetçi düşüncesini açıklayacaktır ama nezaket çerçevesinde yapılması gerektiğinin altını çizerek ifade ettik" açıklamasında bulundu.