'BAŞINIZ ÖNE EĞİLMESİN'
Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, Atatürk Üniversitesi'nin 2016-2017 Akademik Yıl açılış törenine katıldı. 60'ıncı yılını kutlayan Atatürk Üniversitesi'nin açılış töreninde 15 Temmuz'la ilgili hazırlanan sinevizyon gösterimi yapıldı. Öğretim üyeleri ve öğrencilere ilk dersi veren Kurtulmuş, 15 Temmuz ve sonrasında yaşananları hatırlattı. Konuşmasında Erzurumlulara da seslenen Kurtulmuş, şöyle konuştu:
"Erzurum'da bulunmamdan ötürü şunu da söylemem gerekiyor. Sevgili Erzurumlular, 'FETO', bir de 'FETÖ' var. Örgütün başı olan maalesef Erzurum'un hemşehrisi olan birisi; FETO. 'Fethullah' demeyin diye 'FETO' diyorum. Fethullah, Allah'ın ismi, onun ismiyle yan yana geçmesin. Başında olduğu örgüt de FETÖ. Onun için Erzurumlular sakın yüzünüz yere eğilmesin. Siz sakın ha onun Erzurumlu, hemşehriniz olmasından dolayı en ufak bir utanç, en ufak bir yüzünüzü eğecek bir his içinde olmayın. Erzurum FETO gibi vatan hainlerinin değil, Kazım Karabekir'lerin memleketidir. Bunlar gibi vatan hainlerinin değil, vatan severlerin Nene Hatunların diyarıdır. Burası ruhları üç beş kuruşa satılık adamların değil, Murat Ellik, Yakup Sürücü ve Oğuzhan Yaşarlar'ın memleketidir. Sakın üzülmeyin. Sizin övünç duyacağınız nice Erzurumlular var. FETO aklınıza geldiğinde tabyalara başınızı kaldırın geçmişte yazdığınız kahramanlık destanlarını unutmayın."
Cizre'de çukur kazdıran iradeyle 15 Temmuz'u gerçekleştiren iradenin aynı olduğuna dikkat çeken Kurtulmuş, "Hepsinin ortak amacı Türkiye güçlü olmasın. Yeter artık oyunun farkındayız. Burası babanızın çiftliği değil. Türkiye'nin güçlü bir şekilde ayağa kalkmamasını istedikleri için ya darbelerle önünü kestiler ya da 15 Temmuz'da yapmaya çalıştıkları gibi nice zorluklar yaşadık. Biz bugünleri direnen bütün millete borçluyuz. Şehitlerimize ve vatandaşlarımıza can borcumuz var. TBMM'de bütün partilerin mensupları, hükumetimiz direndi. Sayın Cumhurbaşkanı'mız korku emaresi olmadan 'çıkın meydanlara bu canilere mani olun' dedi. Uçurumun kenarından döndük. Düşmanlarımız üzüldü, dostlarımız sevinç içinde milletin kahramanlığını izledi" diye konuştu.
ŞEHİT ANNNESİ AĞLATTI
Konuşmalardan sonra törende 15 Temmuz darbe girişiminde şehit olan Murat Ellik, Oğuzhan Yaşar, Edip Zengin ve Yakup Sürücü'nün ailelerine Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş plaket ve çiçek verdi. Kurtulmuş'un tek tek mikrofon uzattığı şehitlerden Murat Ellik'in annesi Züleyha Ellik konuşmasıyla salondakileri ağlattı. Oğlunun 25 yaşında şehit olduğunu söyleyen Züleyha Ellik, "Bunu yapanlar utansın. Onların cezalarını Allah'tan önce büyüklerimizin vermesini bekliyorum. Ben çok ağlıyorum, başka anneler yanmasın, başka bir şey istemiyorum" diyerek gözyaşlarına boğuldu. Baba Osman Ellik ise "Vatan bizim olsun, ihanet onların olsun" diyerek duygularını dile getirdi.
Yakup Sürücü'nün babası İbrahim Sürücü, konuşmasında "Oğlumu vatana kurban verdim" derken, evladını 23 yaşında şehit verdiğini ifade eden Oğuzhan Yaşar'ın babası Ahmet Yaşar, "Ben kafamı eğik tutmayacağım. Bir Oğuzhan şehit oluyorsa binlerce Oğuzhan büyüyor. Vatanımız için canımızı bile vermeye hazırız" diye duygularını dile getirdi.

FOTOĞRAFLI