AK Parti Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş, HDP Eş Genel Başkanı Sezai Temelli’nin CHP adaylarına yönelik açıklamalarına ilişkin, "Biz söylediğimiz zaman kızıyorlardı, hadi şimdi Sayın Temelli’ye cevap versinler. Hadi CHP desin de göreyim. Meydan okuyorum, hadi CHP desin de göreyim. 'Benim HDP’nin oyuna ihtiyacım yok' desin" dedi.
AK Parti Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş, seçim çalışmaları kapsamında Eskişehir’e geldi. Programına İnönü ilçesinden başlayan Kurtulmuş, İnönü Şehitliği’ni ziyaret etti. Şehit mezarlarına karanfil bırakan Kurtulmuş, okunan duaların ardından ilçe merkezine geçerek İnönü Belediyesi tarafından yapılan Kapalı Pazar Yeri Hizmet Çarşısı’nın açılışına katıldı. HDP Eş Genel Başkanı Sezai Temelli’nin CHP adaylarına yönelik açıklamalarını hatırlatan Kurtulmuş, şöyle konuştu:

"CHP iki de bir de diyor ya HDP ile iş birliği yapmıyoruz, İYİ Parti ile yapıyoruz. SP iş birliği yapmadığını dirsek teması yaptığını söylüyor. Böyle acayip bir şey. Sonunda herhalde adamın kanına dokundu. Sayın Temelli kalkıp dedi ki ‘Yahu bizimle yaptığınız ittifakı neden gizliyorsunuz. HDP’nin oyu olmasa, Ankara’da Mahsur Yavaş kazanamayacak, İstanbul’da Ekrem İmamoğlu kazanamayacak. Bizim oyumuza muhtaçsınız’ Biz söylediğimiz zaman kızıyorlardı, hadi şimdi Sayın Temelli’ye cevap versinler. Hadi CHP desin de göreyim. Meydan okuyorum, hadi CHP desin de göreyim. ‘Benim HDP’nin oyuna ihtiyacım yok’ desin. Mansur Yavaş bunu söylemeye çalışıyor ama Türkiye genelinde bunu söyleyemezler. Bu ittifak bozuk bir ittifaktır. Bu ittifakın tek amacı sizin önünüzü kesmek. Türkiye’de yerel seçimler sonrası yapabilirseler bir belirsizlik, bir kaos ve kriz ortamı oluşturmaktır."

'BEN DE BİR İSİM KOYAYIM; 'BENZEMEZLER' İTTİFAKI'

seçmenlere bir sözü olmadığını ancak Millet İttifakı yöneticilerini eleştirdiğini ifade eden AK Parti Genel Başkanvekili Kurtulmuş, "Karşımızdaki ittifak neyin ittifakı? Onların görüntüleri her gün biraz daha acayip, garayip hale geliyor. Dört tane parti, CHP, HDP, İP, SP. Hepsini tanıyoruz, seçmenlerini ayırarak söylüyorum. Bu partilere oy verenlerin seçmenlerinde de Allah’ın izniyle çok sayıda oy alacağız. Hesap ortada Eskişehir Büyükşehir’de bu partilerin seçmenlerinden oy alırsak, seçimi de alıyoruz. Hesap ortada, tek tek çalıştım buraya gelmeden evvel. Kaç milyon oy almamız lazım biliyorum. CHP, HDP ve diğerlerinin seçmenlerine bir şey demiyorum, yöneticilerine diyorum. Yöneticileri Gezi Parkı eylemlerinde ‘Zulüm 1453’te başladı’ yazısını yazanları gidip meydanlarda hangi CHP’li milletvekillerinin destek verdiğini bilmiyor musunuz? Biliyorsunuz, isimlerini bana saydırmayın, hatta genel başkanlarının meclis grup toplantısında ‘Gezi Parkı’nda özgürlük mücadelesi veren gençleri gözlerinden öpüyorum’ dediğini de hatırlıyorsunuz değil mi? Bir tane ortak cümleleri var ‘Tayyip Erdoğan gitsin de, nasıl giderse gitsin. AK Parti düşsün de nasıl düşerse düşsün.’ Millet bu benzemezler ittifakına sandıklarda cevabını, hem de en kuvvetli şekilde verecek. İttifaka çok isimler koyuldu, izin verirseniz ben de bir isim koyayım. Bu ittifak bir ‘benzemezler’ ittifakıdır” diye konuştu.

'18 MART, KURTULUŞ DESTANIDIR'

18 Mart’ın sadece tarihte yer alan bir olay olmadığını belirten Kurtulmuş, sözlerini şöyle sürdürdü:
"18 Mart bu milletin bir kurtuluş destanıdır. Aynen İnönü Meydan Muharebesi’nde olduğu gibi. 18 Mart topu tüfeği kalmamış bir milletin 'Ya Allah' diyerek ayağa kalktığı ve 72 düvele karşı şehadet şerbetini içmek için cephelere geçerek hareket ettiği bir büyük direnç bir büyük savaştır. 18 Mart bu anlamda milli bağımsız destanımızdır. 18 Mart aynı zamanda savaşın da bir ahlakı olduğunu cümle aleme gösterildiği bir destandır. İnsanlar sadece cephelerde ordular halinde bir birlerini öldürmek için savaşmaz. Bu milletin asil duygularının savaş meydanlarında da bir ahlaka sahip olduğunu Hatta kendisini işgale yeltenen insanlara bile hatırlayın, yaralısına su veren, yaralısını cephe gerisine taşıyabilecek kadar erdemli davranabildiğini cümle aleme gösteren büyük bir destandır."
Konuşmasının ardından AK Parti İnönü İlçe Belediye Başkanı Kadir Bozkurt ve Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkan adayı Burhan Sakallı’ya destek isteyen Kurtulmuş, Kapalı Pazar Yeri Hizmet Çarşısı’nın açılışını yaptı.

'YENİ ZELANDA SALDIRININ ARKASINDA HAÇLI ANLAYIŞI VAR'

AK Parti Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş, İnönü ilçesindeki ziyaretlerinin ardından kent merkezine giderek Tepebaşı ilçesinde partisinin açık hava toplantısına katıldı. Burada partililere seslenen Kurtulmuş, Yeni Zelanda’da 2 camiye yapılan terör saldırısını hatırlatarak şöyle konuştu: 

İSTANBUL DEDEMİZ FATİH SULTAN MUHAMMED'İN FETİH HAKKIDIR

"Ne yazık ki 2 gün evvel Yeni Zelanda'da ortaya aynı harçlı zihniyeti ortaya çıkmıştır. Yeni Zelanda'da neresi? Uçağa biniyorsunuz 24 saat. Yeni Zelanda'da iki camide katliam yaptılar, 50 tane kardeşimiz şehit oldu. Bu katliamı yapan cani, sapık, sadece 1 kişi değil onun arkasında bir haçlı anlayışı var, yabancı düşmanlığı, İslam düşmanlığı, Türkiye düşmanlığı ile beslenen bir faşist anlayış var. Dünyanın her yerinde horluyor. Adamlar dünyanın en sakin ülkelerinden birinden mesaj veriyor. Dünyanın bir ucunda gitsen, gidemezsin. Bütün çatışma bölgelerinden uzak, halkının huzur içerisinde yaşadığı bir yer. Diyor ki 'nerede olursanız olun, biz siz Müslümanları yok ederiz' Hatta bu saldırıda yazdığı 20 küsur sayfalık manifesto da ne diyor; 'Türkler boğazın doğu yakasında oturabilir, yani Asya’da. Ama batı yakasına geçmeye kalkarlarsa onların hayatını dar eder, onları öldürürüz' diyor. Ayrıca devam ediyor, 'Bir gün geleceğiz, İstanbul’daki İslam abidelerini yıkacağız, o İslam abidelerini yıktığımız gibi Ayasofya'nın minarelerini yıkarak, Ayasofya'yı kilise yapacağız' diyor. Olur mu böyle bir şey, mümkün mü? Ama zihniyetin ortaya konulması bakımından tüyler ürperticidir. İnsanlık dışıdır. Önce şunu bilin, İstanbul dedemiz Fatih Sultan Muhammed’in fetih hakkıdır ve kıyamette Müslüman Türk’ün elinde olacaktır. Biz boğazın boğusunda dün vardık, bugün varız, yarında var olmaya devam edeceğiz. Haçlılar da var olmaya devam edecekler, biz haçlılara karşı iman dolu göğsümüzle bütün gücümüzle durmayı da bilen bir milletiz. Allah oradaki şehitlerimize rahmet eylesin."

'KILIÇDAROĞLU’NU DİNLERKEN TÜYLERİM DİKEN DİKEN OLDU'

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun Yeni Zelanda terör saldırısına ilişkin açıklamalarını dinlerken tüylerinin diken diken olduğunu söyleyen AK Parti'li Kurtulmuş, bu sırada kalabalıktan yükselen tepkiye izin vermeyip susturdu. Gerekli cevabın sandıkta verileceğini belirten Kurtulmuş, şu ifadeleri kullandı: 
"Bu olayla birlikte asla siyasete malzeme olması için değil ama dinlediğimde tüylerim diken diken olduğu için anlatıyorum. Bu olay oluyor, hemen arkasından Kılıçdaroğlu konuşuyor. Kılıçdaroğlu, (kalabalıktan tepki) şimdi Tepebaşılılar bir anlaşalım, bizim ahlakımızda yuh yok, yuhları ne yapıyoruz biriktiriyoruz, sandıklarda kocaman bir cevap olarak veriyoruz. Önce Kılıçdaroğlu kınıyor. İki gün önce ilk duyduğumda dostça söylüyorum, bunu düzeltin eğer yanlış anlıyorsak düzeltin, bugüne kadar cevap gelmedi. Önce kınıyor bu katliamı eyvallah, arkasından diyor ki ‘İslam ülkelerinden kaynaklanan terör’ bunu Eskişehir kabul eder mi? Önce şunu söyleyeyim İslam ülkelerinde var olan terör, sayın Kılıçdaroğlu şunlara cevap versin. Müslümanlardan ya da aziz İsmail dininden kaynaklanmıyor, eğer Amerikalıların, Rusların Afganistan’ı işgali olmasa bugün El-Kaide diye bir terör örgütü olmazdı. DEAŞ’a kim silah verdi? DEAŞ’ı oraya kim getirdi? PYD’yi, YPG’yi kim besledi, büyüttü? Daha önceki dönemlerde Asala’ya kim yol verdi? Terör örgütlerini İslam dünyasının başına bela eden emperyalist senaryolardır, emperyalist ülkelerdir. Afrika’da adamın elinde içecek yarım bardak suyu yok, yarım lokma ekmeği yok ama elinde 100 bin dolarlık ölüm makinesi var. Kim verdi bu silahı, nerede üretilmiştir? Hangi Müslüman’ın vicdanı ve imanı üretmiştir? Diyebilirsin ki ‘aralarında Müslümanlar var?' Aralarında Müslümanlar olabilir de biz şimdi orada bir Hıristiyan var diye Hıristiyan terörü mü var diyeceğiz? Arakan'da ki Müslümanları katledenler Budistlerdir diye Budist terörü mü diyeceğim? Böylesine çarpık bir zihniyet olamaz. Ne demek Müslüman dünyasından kaynaklanan terör? Terör emperyalist güçlerden, onların oyunlarından ve onların hilelerinden kaynaklanıyor. Buna alet ettikleri, oradan ya da buradan insanlar olabilir. Dolayısıyla Eskişehir Kılıçdaroğlu’nun bu anlamsız çıkışına, cevabı çok güçlü bir şekilde verecektir."
AK Parti Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş, açık hava toplantısının ardından sivil toplum kuruluşlarının temsilcileriyle bir araya geleceği otele geçti.

S-400 ÇIKIŞI: 'SEN AMERİKA'YSAN BİZ TÜRKİYE’YİZ'

AK Parti Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş, Eskişehir programının sonunda, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileriyle oteldeki akşam yemeğinde bir araya geldi. S-400 füze savunma sistemi alımına ilişkin değerlendirmelerde bulunan Numan Kurtulmuş, "Şimdi görüyorsunuz, S-400 projeleri. Adam diyor ki, 'Benim savunmaya ihtiyacım var'. Kilis'e adam bombayı atıyor, insanlarımız ölüyor. Yaşadık bunları. Sınır ilçelerimize atıyor, insanlarımız ölüyor. Benim savunma şemsiyesine ihtiyacım var. 'Sen ver', vermez. 'Ben o zaman Ruslardan S-400'ü alacağım', alamazsın. Eğer alırsan ambargo, mambargo diyor. Lafı başka şekilde dolaştırıyor. Önce şunu söyleyeyim; sen Amerika'ysan biz Türkiye'yiz. Sana bakarak hizaya gelecek asla değiliz. Buradan, bir sanayi kenti Eskişehir'den söylüyorum Allah nasip eder, bu istikrar böyle devam ederse kendi savunma şemsiyesini önümüzdeki çok kısa bir sürede kuracaktır. Benim ne sana, ne de S-400'lere ihtiyacım olmayacak. Ama kusura bakma, bunun kararını verecek olan Türkiye'dir" dedi.'

TEK AYAK ÜZERİNDEN BEKLEYECEK ÜLKE DEĞİLİZ'

Türkiye’nin Avrupa Birliği üyelik sürecine de değinen Kurtulmuş, bütün fasıllar açıldığında bunları konuşmaya hazır olduklarını söyledi. Avrupa Birliği’nin Türkiye’yi ‘terbiye etme’ üslubuyla hareket ettiğini ifade eden Kurtulmuş, "Avrupa Birliği'ne bakıyorsunuz, Avrupa Birliği diyor ki, 'Türkiye'yle müzakereleri askıya alırız. Türkiye ile müzakere yapılmamalıdır'. Biz Türkiye olarak hazırız, masaya bütün dosyalarımız hazır şekilde getiririz. Bütün fasılları açtığınızda konuşmaya hazırız. Ama kusura bakmayın parmağınızı sallayarak Türkiye'yi terbiye etme üslubuyla herhangi bir şey yapamazsınız. Biz Avrupa Birliği'nin bekleme salonunda tek ayak üzerinde bekletilecek bir ülke değiliz. Siz Avrupa Birliği iseniz biz de Türkiye'yiz" diye konuştu.

'SÜPER LİG DEĞİL AMA PLAY-OFF OYNUYORUZ'

Türkiye’nin şu anda dünyanın en büyük 13’ncü ekonomisi olduğunu ve birkaç yıl içerisinde ilk 10’a gireceğini belirten Kurtulmuş, "Türkiye bulunduğu yerden daha ileri gitmek durumundadır. Hani bisiklete binenler için söylenir ya, durduğunuz zaman, pedalı çevirmezseniz düşersiniz. Türkiye pedalı çevirmek mecburiyetindedir ve Allah’ın izni ile çevirip daha ileri gidecektir. Türkiye şu anda dünyanın en büyük 13’ncü ekonomisi. Allah nasip ederse satın alma paritesi bakımından birkaç yıl içerisinde Türkiye dünyanın 10 büyük ekonomisinden biri olacak. Futbol tabiriyle Türkiye şu anda henüz Süper Lig’de değil ama play-off oynuyoruz. Play-off da şampiyon olacağız ve bir üst lige çıkağız Allah’ın izni ile. Hep beraber sizin gayretiniz ile bütün milletimizi gayreti ile dayanışma içerisinde çıkacağız inşallah” dedi.
Konuşmaların sonunda Eskişehirspor Kulübü Başkanı Kaan Ay, Kurtulmuş’a üzerinde adının yazdığı 26 numaralı forma hediye etti.