29 Ekim Cumhuriyet Bayramı nedeniyle Kadıköy'de "Cumhuriyet Yürüyüşü" düzenlendi. Etkinlikte konuşan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "Türkiye bir ateş çemberinin içerisinde. Türkiye'yi bu çemberden bir parti çıkarabilir, o partinin adı Cumhuriyet Halk Partisi'dir. Terör sorununu ancak CHP bitirir" dedi.

"Cumhuriyet Yürüyüşü" için vatandaşlar saat 19.00'dan itibaren Bağdat Caddesi Suadiye Işıklar'da toplanmaya başladı. Ardından, grup ellerinde Türk Bayrakları ve Atatürk posterleriyle İskele Sokak'a doğru yürüyüşe geçti. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ise partisinin Çorlu'daki mitingine katıldığı için yürüyüşe gecikmeli olarak geldi.

Kılıçdaroğlu, parti otobüsünün üzerinden yaptığı konuşmada, vatandaşlara sandığa gitme çağrısı yaptı. Kılıçdaroğlu, "1 Kasım'da kesinlikle sandığa gideceğiz. 7 Haziran'da CHP'ye oy vermeyen bir vatandaşımızı mutlaka ikna edeceksiniz CHP'ye oy vermesi için... Kendi kaderimizi kendimiz belirleyeceğiz. Mustafa Kemal de Amasya'da aynı şeyi söylemişti; 'Milletin kararlılığı milleti kurtarabilir' diye. Görev düşüyor, görevi yapacağız" diye konuştu.

"GENÇLERİ OLAĞAN ŞÜPHELİ OLARAK GÖRÜYORLAR"

Kılıçdaroğlu, iktidarın gençleri "olağan şüpheli" olarak gördüğünü vurgulayarak, "Onlar sizi olağan şüpheli olarak görüyorlar, ben sizi bu ülkenin geleceği, onuru, gururu olarak görüyorum" dedi. Kadınlara da seslenen CHP lideri, "Türkiye'nin aydınlık bir geleceğe taşınması sizin omuzlarınızda. Gelecekte çocuklarınız daha güzel bir Türkiye'de yaşayacaksa, kadınların biraz daha aktif olması gerekir. Size seçme ve seçilme hakkını uygar dünyadan önce Mustafa Kemal Atatürk verdi. Onun ilkelerine sahip çıkmak benim boynumun borcudur. Ama bana destek vereceksiniz, güç vereceksiniz" diye konuştu.

"UMUTSUZLUĞA YER YOK"

Kılıçdaroğlu şöyle devam etti: "Birilerinin başkanlık hayali olabilir ama şunu kimse unutmasın Cumhuriyet ilelebet yaşayacaktır. Hiç kimsenin endişesi olmasın. Türkiye Cumhuriyeti demokratik, laik sosyal bir hukuk devletidir. Hiç kimse unutmasın bu ülkede Cumhuriyet Halk Partisi var. CHP var olduğu sürece bu ülkede kimsenin kılına zarar verilemez. Bugün Cumhuriyet bayramını kutluyoruz, hepimizin bayramı kutlu olsun. Cumhuriyet hiçbir çocuğun yatağa aç girmediği bir düzen demektir, Cumhuriyet köylü milletin efendisidir demektir. Gençleri geleceği olarak gören bir yönetimdir. Cumhuriyeti koruyacağız, çünkü biz biriz ve milyonlarız."

1 Kasım seçimlerinin önemini vurgulayan Kılıçdaroğlu, Cumhuriyet tarihinin en önemli krizinin yaşandığını söyleyerek, “Bu krizi aşmamızın tek yolu sandığa gitmektir"

“YETKİYİ SARAY'DAN DEĞİL HALKTAN İSTİYORUM"

“Ben yetkiyi saraydan değil, yetkiyi halktan istiyorum. Biz milyonlarız, ama bölünmüşüz. Şimdi birleşmenin zamanıdır. Şimdi birlik olma zamanı. Gücümüzü birleştirmeliyiz. Gücümüzü birleştirdiğimizde çözemeyeceğimiz bir şey yok. Yetkiyi sizden istiyorum. Bir şey daha söylüyorum: Davutoğlu saray için çalışır, Kılıçdaroğlu halk için çalışır. Söz veriyorum, sizin için mücadele edeceğim."

"TÜRKİYE BİR ATEŞ ÇEMBERİNİN İÇERİSİNDE"

İktidarın dış politikasını eleştiren Kemal Kılıçdaroğlu, "Türkiye bir ateş çemberinin içerisinde. Önceden PKK belası vardı, şimdi ise IŞİD belası var. Defalarca uyardık, yanlış politika izliyorsunuz dedik. Suriye'de, Mısır'da, Irak'ta, Libya'da yanlış yaptılar, şimdi ağlıyorlar Türkiye'ye turist gelmiyor diye. Türkiye'yi bu çemberden bir parti çıkarabilir, o partinin adı Cumhuriyet Halk Partisi'dir. Terör sorununu ancak CHP bitirir" dedi. Anadolu'nun bir kasabasından bulunduğu makama kadar geldiğini vurgulayan Kılıçdaroğlu, "Eğer saltanat olsaydı, Anadolu'daki kasabadan kimse buralara gelemeyecekti. Bugünkü konumumu Mustafa Kemal Atatürk'e ve Cumhuriyet'e borçluyum" diye konuştu. Kılıçdaroğlu'nun konuşmasının ardından, Kadıköy Belediye Başkanı Aykurt Nuhoğlu, vatandaşlara geleneksel "Cumhuriyet'e Bağlılık Andı"nı okuttu.