CHP'nin 34. Olağan Genel Kurulu'nunda Genel Başkanlık seçimi sona erdi. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu 1164 oy alarak yeniden genel başkan seçildi. CHP'nin kayıtlı 1282 delegesi bulunuyor. 1232 delege oy kullandı. 68 delegenin oyu geçersiz sayıldı.

Kurultayda, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, bin 111 delegenin imzalı önergesiyle Genel Başkanlık seçimine tek aday olarak girdi. Delegeler, kurulan 24 sandıkta oy kullandı.
CHP'nin eski genel başkanı, Antalya Milletvekili Deniz Baykal da oy verme işleminin başlamasının hemen ardından salona gelerek, 2 numaralı sandıkta oyunu kullandı. Kurultayın ikinci gününde ise 60 kişilik Parti Meclisi ile 15 kişilik Yüksek Disiplin Kurulu üyelikleri için seçim yapılacak.

Oy kullandıktan sonra kurultay salonunda sonucu bekleyen Kılıçdaroğlu, teşekkür konuşması yaptı. Kendisine destek veren herkese teşekkür eden Kılıçdaroğlu, hiçbir ayrım yapmadan yürüyüşlerine devam edeceklerini vurguladı. Herkese en içten sevgi ve muhabbetlerini ilettiğini ifade eden Kılıçdaroğlu, kimseyi ötekileştirmemek için yola çıktıklarını vurguladı.