GENÇLERE İŞ SÖZÜ
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Antalya'ya yaptığı seçim gezisini, Kumluca İlçesi'nde düzenlenen mitingle sonlandırdı. CHP eski Genel Başkanı ve Antalya Milletvekili Deniz Baykal, CHP Antalya milletvekilleri ve adayları ile parti yöneticilerini eşlik ettiği Kemal Kılıçdaroğlu, sahneden ilk olarak gençlere seslendi.
Gençlerden siyasete ilgi göstermelerini isteyen CHP Lideri, Ak Parti'nin 13 yıl boyunca gençlerin önüne sadece işsizliği koyduğunu ve her 4 gençten birinin işsiz olduğunu söyledi. Önceliğinin bu topraklarda geçlerin işsizliğini bitirmek olduğunu belirten Kılıçdaroğlu, “Eğer bir evde bir kişi işsizse o evde huzur yoktur. Bunlar 13 yılda kendilerini, çocuklarını düşündüler. Benim size sözüm var, gençler bütün sorunlarınıza kilitleneceğim ve önce sizin sorunlarınızı çözeceğim" dedi.
'BAŞBAKAN KEMAL' GÜZEL
Kumluca halkının 'Başbakan Kemal' sloganı hoşuna giden CHP Lideri, “Slogan fena değil. 'Başbakan Kemal' güzel. Nasıl yapacağız bunu, sandığa giderek. Demokrasi açısından memlekette büyük can ve mal kaybımız var. Onun için size düşen bir tek görev var, sandığa gidecek, oyunuzu kullanacaksınız. Sandığa giderken, bu seçimler normal bir seçim değil. Demokrasimize, kadın erkek eşitliğine, yoksulluğun devamı mı sıfırlanması mı, köylü esnafın kazanması mı yoksa icra dairelerinde sürünmeli mi bunlara oynuyoruz. Kumluca'da icra dairesinde dosya sayısı 15 bin. Düne kadar 'ekonomi iyi, güllük gülistanlık' diyorlardı. İcra dairelerinin sayısı neden iki katına çıktı? Sadığa gidin derken, CHP'ye oy istiyorum" dedi.
ÇÖZÜM BUNLARI İKTİDARDAN İNDİRMEK
Ak Parti'yi eleştiren Kemal Kılıçdaroğlu, “Rüşvet olayları çıktı 'Vay efendim paralelciler bizi kandırdı.' Çocuk musunuz siz, koskoca ülkeyi yönetiyorsunuz. Bir sürü insanı kumpaslarla hapse atınız, 'Vay efendim bizi kandırdılar.' Yav siz çocuk musunuz? Çözüm süreci dediler, 'Siz Türkiye'yi batağa sürüklüyorsunuz' dedim. Kendisine bizzat gittim, ellerimle çözüm haritasını verdim, 'Bu sorun çözülürse bu haritayla çözülür' dedim. Sonunda ne dediler 'PKK bizi kandırdı' dediler. Sonunda çözüm nedir, bunları iktidardan indirmek lazım" dedi.
BAŞIMIZDA DİKTATÖR İSTEMİYORUZ
"Biz her şeyimizi cumhuriyete borçluyuz, başımızda bir sultan, diktatör istemiyoruz" diyen Kılıçdaroğlu, '400 milletvekili vermezseniz önünüze acıyı, gözyaşını koyarım, terörü hortlatırım' diye millete şantaj yapıldığını söyledi. Kılıçdaroğlu, “Bu milletin genlerinde Kuvayi Milliye ruhu var ve şantaja boyun eğmez. Sizler gençsiniz. Delikanlı diyoruz size, bazen aşırılıklarınız olabilir. Yaptığınız esprilerle bir diktatöre diz çöktürdünüz bu ülkede" dedi.
İradesini kullanamayan birisinin başbakanlık görevi yapamayacağını belirten Kılıçdaroğlu, "Şunu açık olarak söylüyorum Davutoğlu Saray için çalışır, Kılıçdaroğlu halk için çalışır" dedi. Kılıçdaroğlu bunun her yerde anlatılmasını da istedi.
Miting sonunda Kılıçdaroğlu, Baykal ve diğer adaylarla birlikte halka çiçek dağıttı.

Mehmet ÇINAR/ANTALYA, ()

FOTOĞRAFLI