CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Eskişehir mitinginde yaptığı konuşmada, CHP'nin iktidara gelmesi halinde sosyal yardımların kesileceği yolunda söylentilerin asılsız olduğunu belirterek," 77 milyon duysun; asla sosyal yardımların hiçbirini kesmeyeceğim. Sosyal yardımları CHP iktidarında iki katına çıkaracağım. " dedi

Özel uçakla Ankara'dan Eskişehir'e gelen Kemal Kılıçdaroğlu'nu, Anadolu Üniversitesi Havaalanı'nda partililer karşıladı. Seçim otobüsüne binen Kılıçdaroğlu miting öncesinde bir süre önce rahatsızlığı nedeniyle ameliyat olan Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı CHP'li Yılmaz Büyükerşen'i Sümer Mahallesi Vişne Evleri'ndeki evinde ziyaret ederek geçmiş olsun dileklerinde bulundu. Kılıçdaroğlu çıkışta, gazetecilere Yılmaz Büyükerşen'in sağlık durumunun iyi olduğunu söyledi.


"SOSYAL YARDIMLARI İKİ KATINA ÇIKARACAĞIM" 

CHP'nin iktidara gelmesi halinde sosyal yardımların kesileceği yolunda söylentilerin olduğunu ifade eden Kılıçdaroğlu şunları söyledi: "CHP iktidara gelirse sosyal yardımları kesecek diyorlar. Niye keselim? 77 milyon duyun; asla sosyal yardımların hiçbirini kesmeyeceğim. Sosyal yardımları CHP iktidarında iki katına çıkaracağım. Sadece 4 yıl yetki verin yoksulluğu bitireceği. Yetki verin Türkiye'yi şaha kaldıracağım. Söz Kılıçdaroğlu sözü. Söz namus sözü. Hiçbir şeker fabrikası özelleştirilmeyecek. Şeker fabrikaları modernize edilecek kendi şekerimizi kendimiz üreteceğiz. Ankara'daki beyler milleti perişan ettiler. 13 yıldır iktidardalar. 2002'de oy verdiğiniz parti şimdi yok. Garip gurebanın partisiyiz diye oy aldılar, o parti köşeyi dönenlerin, alın teri yiyenlerin partisi oldular." 


"İKTİDARA YÜRÜYORUZ"

CHP Lideri Kılıçdaroğlu, Sıhhıye Meydanı'nda partisi tarafından düzenlenen mitingde yaklaşık 20 bin kişiye hitap etti. Platforma kalabalığın 'Başbakan Kemal' sloganları ile çıkan Kılıçdaroğlu, "O da olacak İnşallah. Allah'ın izniyle başbakan olacağım ve ülkenin sorunlarını çözeceğim. Hiç kimsenin endişesi olmasın. Yürüyoruz. Kararlılıkla yürüyoruz. Adım adım yürüyoruz. İktidara yürüyoruz, Türkiye'yi şaha kaldıracağız" diye konuştu.

BÜYÜKERŞEN'E ÖVGÜ

Kılıçdaroğlu, Eskişehir'de olmaktan onur ve gurur duyduğunu belirtti. Eskişehir'i yaşanacak kent haline Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen'in getirdiğini söyleyen Kılıçdaroğlu, "Diyorlar ya CHP ne yaptı? Ne yaptığını görmek istiyorsan gel Eskişehir'e kardeşim. Görürsün ne yaptığımızı. Hatta Yılmaz Hoca'nın yaptıklarını biz yaptık diyorlar" dedi. "

SİYASETTE KAVGA İSTEMİYORUM"


Kemal Kılıçdaroğlu kendisinin kavgadan yana olmadığını söyledi. Kavga isteyenlere cevap vermediğini belirten Kılıçdaroğlu, konuşmasını şöyle sürdürdü: "77 milyon yurttaşıma sesleniyorum. Siyasette kavga istemiyorum. Kavga olmasını istemiyorum. 77 milyon yurttaşıma sesleniyorum. Benim başbakanlığımda siyasette kavga olmayacaktır, benim başbakanlığımda vatandaştan topladığım her kuruş verginin hesabını vatandaşa vereceğim. Herkese eşit muamele yapacağım, herkesin benim başımın üstünde yeri var diyeceğim. Onlar böldüler ben böldürmeyeceğim. Onlar kavga istiyorlar ben kavga etmeyeceğim. Dikkat edin hiç onlara cevap vermiyorum. Hiç dikkate almıyorum. Benim derdim vatandaşın derdidir. Vatandaşın derdini çözeceğim. Onun derdine derman olacağım."

"ÇOCUKLARINIZA ATAMA SIRASI CHP İKTİDARINDA GELİR"


Türkiye'de 17 milyon yoksulun olduğunu belirten Kemal Kılıçdaroğlu, bunu içine sindiremediğini söyledi. Yoksulluğu en derin hissedenin anneler olduğunu ifade eden Kılıçdaroğlu, sözlerini şöyle sürdürdü: "17 milyon yoksul yurttaşıma açık ve net şunu söylüyorum. Açlık çektiğinizi biliyorum. Senden sadece bir şey istiyorum. 7 Haziran'da sandığa git CHP'ye oy ver, gerisini düşünme. Ben sizlerden biriyim. Açlığı, yoksulluğu, işsizliği bilirim. Ankara'daki beyler bilmez, altın klozetli tuvaletlerde oturuyorlar. Artık o sürece geçtiler. Sizin sorununuzu ben bilirim. Ben sizden birisiyim. Sizin hakkınızı savunacağım.C" Kılıçdaroğlu, kadınlara seçme ve seçilme hakkını CHP'nin verdiğini, kadın erkek eşitliğini savunan partinin de CHP olduğunu söyledi.


"MİLLETVEKİLİ EMEKLİLERİNE İKRAMİYE YOK"


Kemal Kılıçdaroğlu, YÖK'ü kaldıracaklarını, öğrencilerin üniversite yönetiminde söz hakkı olmalarını sağlayacaklarını, okul bittiğinde iş bulana kadar hiçbir kimseden kredi taksitlerinin alınmayacağını söyledi. Kılıçdaroğlu, asgari ücreti bin 500 lira yapacaklarını, emeklilere de her yıl 2 maaş ikramiye vereceklerini belirterek, "Ancak milletvekili emeklileri bundan yararlanmayacak. Onların maaşları yüksek" dedi.

Siyasete yeni bir anlayışı getireceğini, ülkede bahar havası eseceğini, her eve bereket ve huzur getireceklerini söyleyen Kılıçdaroğlu 13 yılda 2 Trakya büyüklüğünde toprağı çiftçilerin ekmediğini, iktidara geldiklerinde çiftçilere mazotu 1.5 liradan vereceklerini sözlerine ekledi.