CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, sabah saatlerinde Bakırköy Meydanı'ndan başladığı İstanbul'un 3. seçim bölgesindeki ilçeleri ziyaret programını, son durağı Şirinevler Meydanı'ndaki konuşmasıyla tamamladı.

"FAİZLERİN EN AZ YÜZDE 80'İNİ SİLECEĞİM"

Şirinevler Meydanı'nda vatandaşlar tarafından partisinin bayrak ve flamalarıyla karşılanan Kılıçdaroğlu, seçim otobüsünün üzerinden yaptığı konuşmada, "Sözüm söz; hiçbir vatandaşımı ayırmayacağım. Oy versin vermesin 77 milyon vatandaşımı kucaklayacağım. Bu ülkeye barışı, huzuru getireceğim" dedi.

Kredi kartı ve tüketici kredisi borcu olanlara müjde veren Kılıçdaroğlu, "Ankara'daki beyler nasıl köşeyi dönecek diye onun hesabını yapıyorlar. Sadece Bahçelievler'de binlerce kişinin kredi kartı, tüketici kredisi borcu var. Dünyanın faizi altında bunalmış vaziyette. Türkiye'de 5 milyon kişi faiz batağında, borç batağında. Sözüm söz; iki alanda da faizlerin en az yüzde 80'ini sileceğim" dedi.

"KASA DOLU MU, BOŞ MU?"

"Sözüm söz; 4 yıl içinde, onlar gibi 13 yıl istemiyorum, hiçbir ailenin geliri 720 liranın altında olmayacak" diyen Kılıçdaroğlu, "Bu güzel vatanda yoksulluğu tarihe gömeceğim. Ankara'daki beylerin telaşı var. Kılıçdaroğlu gelecek, efendim biz kasayı doldurmuştuk, boşaltacak. Birisi öyle diyor. Öbürü de diyor ki, 'Efendim para yok ki, Kılıçdaroğlu verecek." Hangisi doğru; kasa dolu mu, boş mu? Ecevit'in dediği gibi, ne ezen olacak ne ezilen" şeklinde konuştu.

"OĞLUM PARALARI SIFIRLA DEMEYECEĞİM"

Kılıçdaroğlu, şöyle devam etti:

"Yüzyılın Merkez Türkiye Projesi'ni hazırladık, yine ezberleri bozuldu. Hep itiraz ediyorlar, ama şunu söylemiyorlar: 'Bu proje yanlıştır' demiyorlar, 'Nasıl yapacaklar?' diyorlar. Açık ve net söylüyorum; CHP'nin iktidarında, benim Başbakanlığımda, sabahın 6'sında oğluma telefon edip 'Oğlum paraları sıfırla' demeyeceğim. Benim bakanlarımın çocuklarının yatak odalarında boy boy paralar olmayacak. Benim genel müdürlerimin evlerinde ayakkabı kutularında para, dolar olmayacak. Çünkü kul hakkı yememin doğru olmadığını bana öğrettiler."

"SADECE HORTUMCULAR KAYBETSİN"

"Siyaset köşeyi dönme aracı, zenginleşme aracı değildir, halka adanmışlıktır. Sizden birisiyim. Anadolu'dan, kuş uçmaz kervan geçmez köyde 7 çocuğu olan bir aileden geliyorum. Rahmetli annem, ablam okuma-yazma bilmezdi. 7 kardeşten üniversiteye giden sadece benim. Çalıştım, alınteri döktüm, halkın çıkarlarını savundum. Kimin inancı ne olursa olsun, başımın üstünde. İstiyorum ki, bu ülkede emekli, işçi, herkes kazansın; sadece ve sadece hortumcular kaybetsin. Sizin için, çocuklarımız için çalışacağım."

Kılıçdaroğlu, konuşmasının sonunda meydandaki vatandaşlara karanfil dağıttı.