CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu,  MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin kendisine yönelik eleştirilerine, "Bahçeli eleştirebilir, canı sağolsun. İstediği kadar eleştirebilir. Hatta bana göre hükümet sözcülüğüne de soyunabilir. Mahkemeler siyasi otoritenin emrine göre karar veriyorsa o ülkede rejim değişmiş demektir.  Ben kendi ülkemi seviyorum, hiçbir zaman başka bir ülkeden özel bir destek arayışına girmedim ve girmeyi hiçbir zaman düşünmedim. Adaleti savunuyorum Bahçeli de savunuyorsa  yanıma gelsin benimle birlikte yürüsün" dedi. 


CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "Adalet Yürüyüşü"nün  8. günü öncesinde Bolu'nun Gerede ilçesi yakınlarındaki Kazanlar Köyü mevkisinde yaptığı açıklamada,  MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin kendisine yönelik eleştirilerine yanıt verdi.

"MAHKEMELER SİYASİ OTORİTENİN EMRİNE GÖRE KARAR VERİYORSA O ÜLKEDE REJİM DEĞİŞMİŞ DEMEKTİR" 

Kılıçdaroğlu, "Bugün hava çok güzel hepimizin şansına. Huzur içinde beraber yaşayacağımız bir  Türkiye arzu ediyoruz. Terörün kavganın olmadığı, huzurun egemen olduğu bir Türkiye istiyoruz. Adalet için çalışıp, uğraşacağız. Toplumun her kesiminden olumlu tepkiler geliyor. Bütün vatandaşlarıma yürekten teşekkür ediyorum. Bu desteğin bizim için çok önemli olduğunu söylememek istiyorum. Ben yürüyorum evinde oturan hanım, tarlada çalışan çiftçi, sanayici, yargıçlar herkes için yürüyorum. Yeter ki bu ülkeye adalet gelsin. Adaletin olduğu bir Türkiye'de hepimiz huzur içinde yaşayacağız. Adaletin olduğu bir ülkede emin olun hepimiz huzur içinde yaşayacağız. Adalet, hukuk baskı aracı olarak kullanılıyorsa mahkemeler siyasi otoritenin emrine göre karar veriyorsa o ülkede rejim değişmiş demektir" diye konuştu. 

"GÜVENPARK'TA BAŞLATTIĞIMIZ YÜRÜYÜŞÜMÜZE ADALET DİYE BAŞLADIK, ADALET DİYE SONLANDIRACAĞIZ" 

Kılıçdaroğlu, "Demokratik, laik, sosyal hukuk devletinin bütün araçları ile yürürlükte olmasını, cumhuriyetimizi savunalım din ve vicdan özgürlüğünü, sosyal devleti savunalım. Kimse aç ve açıkta kalmasın. Bütün bunların üzerine adaleti inşa edelim. Güvenpark'ta başlattığımız yürüyüşümüze adalet diye başladık, adalet diye sonlandıracağız. Hepinize adaletli günler diliyorum" dedi.  

"KENDİ ÜLKEMİ SEVİYORUM, HİÇBİR ZAMAN BAŞKA BİR ÜLKEDEN ÖZEL BİR DESTEK ARAYIŞINA GİRMEDİM"

Devlet Bahçeli'nin kendisine yönelik eleştirilerine yanıt veren Kılıçdaroğlu şu ifadeleri kullandı: "Ben kendi ülkemi seviyorum, hiçbir zaman başka bir ülkeden özel bir destek arayışına girmedim ve girmeyi hiçbir zaman düşünmedim. Bu ülkenin insanlarıyla birlikte mücadele etmek, yürümek benim için onurdur. Adalet herkese lazım. Rabbimiz, 'adaletle hükmedin' diyor. Bu nedenle adalet soylu bir kavramdır. 

SAYIN BAHÇELİ ELEŞTİREBİLİR, CANI SAĞOLSUN HÜKÜMET SÖZCÜLÜĞÜNE DE SOYUNABİLİR

Sayın Bahçeli eleştirebilir, canı sağolsun. İstediği kadar eleştirebilir. Hatta bana göre hükümet sözcülüğüne de soyunabilir. Benim için hiçbir sorun yok. Hayatım boyunca ne Pensilvanya'ya gittim ne Pensilvanya ile konuştum. Açın Gülen rahatsız olduğu dönem kime teşekkür ettiği var orada. Genel Başkan olarak sadece benim adım yok. Ben bu ülkenin birliği ve dirliği için mücadele ediyorum. Bu ülkede kan akmasın diyorum. Barış olsun, adalet olsun istiyorum. 

ADALETİ SAVUNUYORUM BAHÇELİ DE SAVUNUYORSA  YANIMA GELSİN BENİMLE BİRLİKTE YÜRÜSÜN 

Adaletin olmadığı bir yerde insanın hayatının bir önemi yoktur. Bunu savunuyorum. Bahçeli de savunuyorsa  yanıma gelsin benimle birlikte yürüsün. Hayır ben bu ülkede adalet istemiyorum diyorsa demeç vermeye devam etsin. Bence bir sakıncası yok." 

BAHÇELİ'NİN AÇIKLAMASI 

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, dün Twitter hesabından yaptığı açıklamada, Kılıçdaroğlu'nun yaptığı yürüyüşü eleştirmiş ve "Yürüyün yürümesine de, aman düşmeyin; yarı yolda üşenip geri dönmeyin. Soluğunuz yeterse Pensilvanya'ya kadar gidin, geri gelmeyin" ifadelerini kullanmıştı.