CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, 'Tarafsız Bölge'de Ahmet Hakan'ın sorularını cevapldı. Kılıçdaroğlu, darbe girişiminin bir numaralı ismi olan Hava Kuvvetleri İmamı Adil Öksüz'le ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Kılıçdaroğlu Adil Öksüz ilişkin, "Adil Öksüz neden serbest bırakıldı? Elimizde bir takım bilgiler var ama şimdi açıklayamıyorum. Söyleyebilmem için elimde belge olması lazım." dedi.

İşte Kılıçdaroğlu'nun açıklamalarının satırbaşları;

- PKK 'hedefimiz Kılıçdaroğlu değildi' açıklaması yaptı ama biz bunu inandırıcı bulmuyoruz. PKK beni hedef aldı. Bunda da amaç Türkiye'yi karıştırmak, iç savaş çıkartmak. Bize olay öncesi herhangi bir uyarı gelmedi. Önlemler olağan önlemlerdi.

- FETÖ mağdurları için partide bir ekip kurduk. Gelip bize başvuru yapabiliyorlar. Bu aslında Saray'da yapılan dörtlü görüşmede gündeme geldi. Liderlere KHK'lardan rahatsızlığımı anlattım. ve diğer genel başkanlara da mağdurlar için bir ekip kurulmasını önerdim. Şu ana kadar 25 bin kişi haksızlığa uğradığına dair bize ulaştı. Memurları hangi kriterlere göre açığa alıyorsunuz?

- Bank Asya aracılığıyla havale yapan bir özel harekatçının işine son veriliyor. Tek suçu fazla para alınmasın diye Bank Asya aracılığyla havale gerçekleştirmesi. Para yatıranları değil, Bank Asya'yı açanları alın. Devlet intikam duygusuyla yönetilemez.
- Bugün 1 milyonun üzerinde mağdur vardır. Mücadele hukuk içinde olmalı.

- Cemaatin albayları daha çabuk yükselsin diye diğer albayları emekli etmek için AKP hükümetleri tarafından özel yasa çıkartıldı. Ne istedilerse verdiler. Burada bir güç savaşı vardı. 15 Temmuz FETÖ ile hükümet arasındaki bir güç savaşıdır. 2010 yılında yargı bağımsızlığı gidiyor diyen bendim.
- Cemaatin okuluna çocuğunu gönderdi diye açığa alınanlar var. Görevden alınanlar var. Ama cemaatin okulundan mezun olan bakan var şuan.,

ADİL ÖKSÜZ NEDEN YAKALANMIYOR?

- Adil Öksüz'ün kaçmasının üzerine neden gidilmiyor? Bu Adil Öksüz neden serbest bırakıldı? Kim bu Adil Öksüz? Neden yakalanmıyor? Bunu herkesin sorgulaması lazım. Bir cevabımız var ama şimdi söyleyemem. Söyleyebilmem için elimde belge olması lazım.