CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Erzurum'da Cumhuriyet Gençlik Merkezi'nin açılışına katıldı. Kılıçdaroğlu, Milli İstihbarat Teşkilatı'nın (MİT) adındaki gibi 'Milli' olmasını ve devlete hizmet etmesini istediklerini anlatırken, "Bir siyasal partinin içişlerine müdahale etmesini istemiyoruz. İktidardan gelecek talimatla 'bir siyasal partiyi nasıl karıştırırım' diye  bir çabanın içine girmesini istemiyoruz" dedi.

CHP Genel Başkanı Kemel Kılıçdaroğlu, genel başkan yardımcıları Bülent Tezcan, Seyhan Erdoğdu, Tekin Bingöl ile birlikte THY'nin tarifeli uçağıyla saat 09.00'da Erzurum'a geldi. Havalimanında partililer tarafından karşılanan Kemel Kılıçdaroğlu, beraberindekilerle merkez Yakutiye İlçesi Yukarı Mumcu Caddesi'ndeki Cumhuriyet Gençlik Merkezi'ne geçti. Kılıçdaroğlu, burada MİT'in CHP'nin içinde karışıklık yaratması iddialarıyla ilgili olarak gazetecilerin sorularını yanıtlarken şöyle dedi:


"Şu anda Cumhuriyet'in değerlerini savunan ulusal değerlere, milli değerlere bağlı olan demokrasiyi ve özgürlüğü savunan AKP'nin karşısında tek parti var, adı; CHP. Siyasal partiler devleti yönetmek üzere iktidara gelirler, devlet olmak için değil. Ama Adalet ve Kalkınma Partisi şu anda bir devlet partisidir. Devletin kurumları devlete hizmet etmiyorlar. AKP'ye hizmet ediyorlar. Bunlardan birisi de MİT içindeki bir gruptur. Biliyorsunuz yasayla kurulmuştur. Almanya'da Gestapo'da yasayla kurulmuştur.

Gestapo'nun özelliği neydi? Alman devletine değil, Almanya'daki  iktidara hizmet etmekti. Biz Milli İstihbarat Teşkilatı'nın adı üstünde; 'Milli' olmasını ve devlete hizmet etmesini istiyoruz. Bir siyasal partinin içişlerine müdahale etmesini istemiyoruz. İktidardan gelecek talimatla 'bir siyasal partiyi nasıl karıştırırım' diye  bir çabanın içine girmesini istemiyoruz. Bunu açıklıkla da ifade ediyoruz."

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, daha sonra Cumhuriyet Gençlik Merkezin açılışını yaparak gençlerle bir süre sohbet etti.  Atatürk ve silah arkadaşlarının bağımsızlık meşalesini yaktığı Erzurum'un Kurtuluş Savaşındaki önemine vurgu yapan Kılıçdaroğlu, CHP'nin Erzurum'da zayıf kaldığını, güçlenmenin yolunun da gençleşmek, umut ve mücadeleden geçtiğine dikkati çekti. Kılıçdaroğlu  konuşmasına şöyle devam etti: "Çalışırsak, düşüncelerimizi anlatırsak Erzurumlu'yu kazanabiliriz. Erzurumlu, Mustafa Kemal Atatürk'e destek verdi. Nene Hatun'un kenti aynı zamanda. Dolayısıyla kadını, erkeği ile milli mücadeleye baş koymuş bir kent ve bu kentte bizim gençlerimizin var olması, seslerini daha gür çıkarmaları lazım. Bu yüzden sizin burada böyle bir merkez kurmanız benim açımdan çok güzel. Sizleri yürekten kutluyorum. Ama seçimlerde göreceğim nasıl bir performans sergilediğinizi. Yeter ki çalışın ve düşüncelerinizi yayın. Biz milli bir partiyiz. Ulusal kurtuluş savaşının küllerinden doğan bir partiyiz. Ülkemizin her tarafını huzura ve refaha götürmek istiyoruz. 'İşsizlik olmasın' diyoruz. Bu bölge ekonomik açıdan çok şey kaybeden bir bölge. Oysa Erzurum bir dönem Doğunun Paris'i olarak adlandırıldı.

Bugün öyle adlandırılmıyor. Eski görkemli günlerine yeni umutlarla taşımak mümkün. CHP iktidarıyla Erzurum'u gerçekten 'Doğu'nun Parisi' haline getirmek mümkün. Çünkü burası bir üniversite, tarih, tarım kenti. Her şey var burada ama buna rağmen kan kaybediyor. Erzurum'u canlandırmak bizlerin görevi. Sizler sürekli çalışıp yükselip mücadele ederseniz hepimiz kazanırız. Türkiye kazanır."