CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Adana'daki TIR operasyonunu ve sonrasındaki gözaltılar ve serbest bırakılmalar ile ilgili olarak Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın açıklamalarını değerlendirdi. Kılıçdaroğlu, "Bir hakim vicdanı ile karar verir. Bilmediğiniz, tanımadığınız birisini açıkça suçluyorsunuz. O kişi neden serbest bıraktı. Dosyaya bakılması gerekir. Hakim hedef gösterilmiş. Yarın birisi çıkıp vursa ne olacak? Düşman yaratıyorsunuz" dedi.

"DÜRÜSTLÜK KONUSUNDA HALK HAKKIMI TESLİM EDİYOR"

Kılıçdaroğlu, "Dürüstlük konusunda halk hakkımı teslim ediyor. Biz herkesi dinleriz. Görüş alışverişinde bulunuruz. Ama inandığımız doğrular var. Onlardan taviz vermeyiz" dedi.

"BAZI YERLERDE GÖNLÜMDEN GEÇEN ADAYLAR FARKLIYDI"

Kılıçdaroğlu, yerel seçimde CHP'nin adaylarına ilişkin, "Bizim gösterdiğimiz aday, aday olduğu beldede beklediğimiz ölçüde oy alamıyorsa o sorumluluğu bizim alarak düşünmemiz gerekiyor. Bazı bölgelerde aday gösterilen yerlerde, gönlümden geçen adaylar farklıydı. Merkez Yönetim Kurulu ve anketlere göre adaylar belirlendi" dedi.

DENİZ ÜLKE ARIBOĞAN'A CUMHURBAŞKANLIĞI TEKLİFİ İDDİALARI

Kılıçdaroğlu, CHP'nin Akil İnsanlar Heyeti Marmara Bölgesi Grubu Başkanı Deniz Ülke Arıboğan'a cumhurbaşkanlığı adaylığına ilişkin teklifte bulunduğu iddialarının ise gerçeği yansıtmadığını söyledi.

"GENÇLERE SESLENİYORUM: HEP BİRLİKTE CHP'Yİ DEĞİŞTİRELİM"

CHP'nin gençler tarafından eleştirilmesine olumlu baktığını söyleyen Kılıçdaroğlu, "CHP'nin gençleşmesi gerekiyor. Gençlere sesleniyorum: Hep birlikte CHP'yi değiştirelim. Son kurultayda, tüzükte değişiklik yapıldı. Ağırlıklı olarak ön seçim yapılacak. Merkez yoklaması yapılacak" diye konuştu.

"SADECE BAŞAKTÖRÜ İÇİN FEZLEKE GELMEDİ"

CHP'nin sağa veya sola kaymadığını, sosyal demokrat bir parti olduğunu söyleyen Kılıçdaroğlu, ABD'de cemaate yakın bir grubun davetine katıldığını ifade ederek, "CHP'nin Cemaatle işbirliği yaptığı iddiaları gerçeği yansıtmıyor. Bizim özel pazarlıklar ya da bir araya gelmemiz söz konusu değil. 17 Aralık operasyonundan sonra Erdoğan, yolsuzluklarını kapatmak için özel bir düşman yaratması gerekiyordu. O düşmanı yarattı. O paralel devleti kim yarattı? Biz iktidarda değiliz. Sen yarattın o paralel devleti. Böyle bir yapılanma şu anda fezlekesi Parlamento'da sadece başaktörü için fezleke gelmedi. Onun için de yürekli ve namuslu bir savcı arıyoruz. O da yazacak fezlekesini. Tüyü bitmemiş yetimin hakkını arayacağız. CHP ile cemaeti yan yana koyup ikisini düşman ilan etmek için Erdoğan bir strateji geliştirdi" diye konuştu.

"HAKİM HEDEF GÖSTERİLMİŞ YARIN BİRİSİ ÇIKIP VURSA NE OLACAK?"

Adana'daki tır operasyonunu ve sonrasındaki gözaltılar ve serbest bırakılmalar ile ilgili olarak Başbakan Erdoğan'ın açıklamalarını değerlendiren Kılıçdaroğlu, "Bir hakim vicdanı ile karar verir. Bilmediğiniz, tanımadığınız birisini açıkça suçluyorsunuz. O kişi neden serbest bıraktı. Dosyaya bakılması gerekir. Hakim hedef gösterilmiş. Yarın birisi çıkıp vursa ne olacak? Düşman yaratıyorsunuz" dedi.

Kılıçdaroğlu: Cumhuriyet Halk Partisi Diye Bir Parti Kalmazdı


KILIÇDAROĞLU;YENİ BİR KENAN EVRENE İHTİYACIMIZ YOK



KILIÇDAROĞLU'NDAN AZİZ YILDIRIM AÇIKLAMASI