Ferit DEMİR- Şahismail GEZİCİ/ELAZIĞ, () - CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Elazığ'da partisinin aday adayı eski bakanlardan merhum Ali Rıza Septioğlu'nun oğlu Feyzi Septioğlu ile birlikte Palu İlçesi'nde Şeyh Ali Septi'nin türbesini ziyaret etti. Elazığlılardan seçimlerde destek isteyen Kılıçdaroğlu, "Bir şeyi unutmayın ben sizin evladınızım, bu toprakların çocuğuyum sizden destek istiyorum, sizden yetki istiyorum" dedi.
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, bir dizi ziyaretler ve sivil toplum örgütleriyle görüşmek üzere özel uçakla geldiği Elazığ'da, partililer tarafından karşılandı. Elazığ'ın simgelerinden olan 8 köşeli şapka hediye edilen Kılıçdaroğlu, daha sonra karayoluyla Palu İlçesi'ne geçti. Kılıçdaroğlu, partisinden Elazığ Milletvekili aday adayı olan eski bakanlardan merhum Ali Rıza Septioğlu'nun oğlu eski DP Elazığ İl Başkanı olan Feyzi Septioğlu ile birlikte Palu'ya 5 kilometre mesafede bulunan Ali Rıza Septioğlu'nun babası Şeyh Ali Septi'nin türbesini ziyaret edip dua okudu. Kılıçdaroğlu, daha sonra da Ali Rıza Septioğlu'nun mezarında dua okudu.
CHP lideri Kılıçdaroğlu, daha sonra ilçe merkezine geçerek kendisini bekleyen vatandaşlara parti otobüsünün üzerinden kısa bir konuşma yaptı. Kılıçdaroğlu, "Bu toprakların insanı olduğum için çok mutluyum, huzurluyum. Beraber olacağız. Bizi birleştiren nedir? Bizi birleştiren temiz ahlaktır, bizi birleştiren düzgün adam olmaktır, bizi birleştiren kul hakkı yememektir, bizi birleştiren her inanca saygı göstermektir. Bizi birleştiren her kimliğe saygı göstermektir. Sizleri seviyorum, sizlere inanıyorum, sizlere güveniyorum, sizlere hizmet etmek istiyorum. Sonuna kadar hizmet etmek istiyorum. Sizlerin bu ülkenin saygıdeğer yurttaşları olduğunuzu çok iyi biliyorum o nedenle dedim buraya özel bir propaganda için gelmedim, niyetim de yok zaten öyle bir propaganda yapmaya. Bir şeyi unutmayın ben sizin evladınızım bu toprakların çocuğuyum sizden destek istiyorum sizden yetki istiyorum" dedi.
Kılıçdaroğlu, daha sonra Kovancılar İlçesi'nde bir kahveyi ziyaret ederek, burada vatandaşlarla çay içip sohbet etti. Kovancılar'a dördüncü gelişi olduğunu belirten Kılıçdaroğlu, "Kendi toprağınızın çocuğuna sahip çıkın. Fazla değil 4 yıl istiyorum. Bakın göreceksiniz bu ülke çok güzel yönetilecek. Bu ülke zengin bir ülkedir, hiç bir çocuk aç yatmayacak. Biz 7 kardeşiz, rahmetli annemin okuma yazması yoktu. Kardeşlerim içerisinde üniversiteyi okuyan bir tek benim. Diğer kardeşlerim mütevazi sizler gibi geçimlerini sağlıyorlar. Hiç birinin katı, yatı yoktur ve hiç birine torpil yapıp ta bir yerlere getirmedik" dedi.
MECLİS'TE NİYE KAVGA EDİYORSUNUZ?
Bir vatandaşın, "Sayın başkanım siz Meclis'te niye kavga ediyorsunuz. Güzel güzel geçinmiyorsunuz?" demesi üzerine Kılıçdaroğlu, "Çok güzel bir soru sordun. Örneğin bir kanun çıkarılıyor, emekli esnaftan yüzde 15 kesinti yapılacağı yönünde. İşte biz bunun için kavga ediyoruz, buna itiraz ediyoruz. Ya da yurtdışından gelip çalışmak için bir yasa çıkarılıyor. Bakın burada bu kadar işsiz var, benim çocuğum boşken dışarıdaki işçiyi neden iş veriyorsunuz diye kavga edip itiraz ediyoruz. Gelin siz bu seçimde kendi hemşerinizi seçin, bakın görün" dedi.
Kahveden ayrılırken de "Hakkınızı helal edin, çayınızı içtim" diyen Kılıçdaroglu, karayolu ile Elazığ il merkezine hareket etti.

FOTOĞRAFLI