"KOCAOĞLU ÖNEMLİ OLDUĞUNU SÖYLEDİ, ONU GERÇEKLEŞTİRDİK"
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Elazığ Cem Kültür Merkezi Cemevi'ni ziyaret etti. Burada kalabalık bir grup tarafından karşılanan Kılıçdaroğlu, güçlükle cemevine girebildi. Cem Kültür Merkezi Cemevi Başkanı Polat Şaroğlu ve yöneticilerle basına kapalı bir görüşme yapan Kılıçdaroğlu, dışarı çıktığında kalabalığın yoğun ilgisi ile karşılandı. Bir ara ezilme tehlikesi geçiren Kılıçdaroğlu yaptığı kısa konuşmada, "Ben sizden biriyim, buralı sayılırım. Sizler benim canımsınız, sizler benim kardeşimsiniz, sizler benim herşeyimsiniz. Ben sizler için varım, size hizmet için hazırım. Bu iktidarı yıkacağız ve en güzel hizmetleri bizler sizlere getireceğiz. Yoksulluğu bizler ortadan kaldıracağız" dedi.
Kılıçdaroğlu daha sonra Akgün Otel'de kanaat önderleri ve sivil toplum örgütleri temsilcileriyle bir toplantı gerçekleştirdi. Yaklaşık 2 saat süren toplantının ardından Kılıçdaroğlu, gündeme ilişkin gazetecilere açıklamalarda bulundu. İzmir'den ön seçime girmesinin sorulması üzerine Kılıçdaroğlu, "İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, İzmir'de bir tesisin açılışı sırasında CHP Genel Başkanının İzmir'den ön seçime girmesinin çok önemli olduğunu ifade etti ve böyle bir çağrısı oldu. Dün onu gerçekleştirdik. İzmir'den ön seçime gireceğim" dedi.
"SİYASİ AHLAK YASASINI GETİRECEĞİZ"
Kılıçdaroğlu, Adalet ve Kalkınma Partisi'nin bir düşüş trendi yaşadığını bildiklerini belirterek, "Ülkede bu kadar işsizlik, yolsuzluk varken, dış politikada tamamen dışlanmışken bu iktidarın uzun süre ayakta kalması zaten mümkün değildir. Biz CHP olarak toplumun her kesimine şu sözü veriyoruz. Ak Parti'nin 12 yılda gerçekleştiremediği çoğu değişimi 4 yılda yapacağız. İşsizliği, taşeron işçiliği telaffuz etmeyeceğiz. Bunların tamamını bitireceğiz. Yeni, kendine güvenen, özgüveni yüksek yeni bir Türkiye inşa edeceğiz. Ortadoğu'ya barışı kesinlikle biz getireceğiz. Ortadoğu kan gölüne dönmeyecek. Dış politikamız barış eksenli olacak. Türkiye'nin saygınlığına uygun bir dış politikayı inşa edeceğiz. AB ile güç olan süreci yeniden inşa edeceğiz. Göreceksiniz yeni fasıl açılmasını beklemeden Avrupa Birliği'nin pek çok talebini biz yerine getireceğiz. Bu ülkeye birinci sınıf demokrasiyi birilerinin talebi üzerine değil, bu ülkenin yurttaşlarının talebi üzerine getireceğiz. Bu ülkenin yurttaşları birinci sınıf demokrasiyi hak ediyorlar. Uygar bir ülkede hangi kurallar geçerliyse demokrasi açısından hepsini bu ülkeye getireceğiz. CHP iktidarında ilk 3 ay içinde siyasi ahlak yasasını getireceğiz. Siyasetçinin halkının hesap verebileceği bir süreci başlatacağız. Demokrasiyi yeniden inşa edeceğiz. Birinci sınıf demokrasi olacak. Siyasi partiler yasasını değiştireceğiz. Milletvekillerini milletin kendisi seçecek. Siyasi parti liderleri değil. Milletvekilinin geleceği bir siyasi parti liderinin iki dudağı arasında olmayacak. Yasama organını yürütme organının arka bahçesi olmaktan çıkaracağız. Güzel düşüncelerimiz var. 4 yıl içinde bunların tamamını gerçekleştireceğiz. Dördüncü yılın sonunda görecekler ki 12 yıllık hasarın tamamı telafi edilmiş ve geleceğe güvenle bakan bir Türkiye olacak" dedi.
"AKP'NİN ANAYASA DEĞİŞİKLİĞİ PARTİ KAPATMAYI ENGELLEMİYOR"
AKP'nin önerdiği Anayasa değişikliğinde parti kapatma engellenmediğini söyleyen Kılıçdaroğlu, "Anayasa'da diyor ki şu kurallara uymayan siyasi parti temelli kapatılır. Oradaki temeli sözünü alıyorlar parti kapatılır oluyor. Temelli kapatılır ile kapatılır arasında ne fark var? Partiyi kapattıktan sonra zaten kapatmış oluyorsunuz. Artı kapatmadan önce bir ara unsur olarak TBMM'yi devreye koyuyorlar. Siyasi partilerin kapatılmasını tümüyle ortadan kaldırıyoruz diye TBMM gündemine AKP tarafından hiç verilmedi. Siyasi partilerin vazgeçilmez unsur olduğunu kabul ediyorsanız 12 Eylül askeri rejiminin getirdiği yüzde 10 seçim barajını kaldıracaksınız. Fiilen partileri kapatan unsur, yüzde 10 seçim barajı. Seçim barajı olduğu sürece sağlıklı bir demokrasi olmuyor. Milli irade hırsızlığı gündeme geliyor. Vatandaş A partisine oy veriyor, B partisi milletvekili çıkartıyor. Böyle milli irade olmaz. Yüzde 1 oyu olan parti bile parlamentoya en az bir milletvekili getirebilmelidir. Bu kuralı benimsiyorsanız getirin hemen dğeiştirelim. Açık çek veriyoruz. Siyasi partiler kapansın mı kapanmasın mı tartışmaları tümüyle bitmiş olacaktır" dedi.

FOTOĞRAFLI