ALTAY : PKK'NIN BİR AN ÖNCE SİLAHLARI BIRAKMASI GEREKİR

CHP-HDP görüşmesi sonrasında CHP Grup Başkanvekili Engin Altay basın açıklaması yaptı. Altay, "Demirtaş'ın son günlerde bizce de çok olumlu karşılanan samimi, iyi niyetli çabalarını, feryadını Türkiye'de duymayan kalmadı. PKK'nın mutlaka ama mutlaka bir an önce silahları bırakması gerekir. PKK şunu bilmelidir ki elde silah ile barış istenmez. Teröre karşı bütün siyasi partiler ortak tavır almalı. Herkesin içi rahat olsun Türkiye asla ve asla bölünmeyecek barış, huzur, kardeşlik içinde yoluna devam edecektir" dedi.

Altay, "Türkiye'de silahların susması, akan kanın durması noktasında yapılabilecekler ile ilgili olarak ve siyasi partilerin üstüne düşen görevler bakımından çok verimli, faydalı görüş alışverişinde bulunduk. Herkesin içinin rahat olmasını isteriz. Türkiye asla ve asla bölünmeyecek. Barış, huzur, kardeşlik içinde yoluna devam edecektir" dedi.

TERÖRE KARŞI BÜTÜN SİYASİ PARTİLER ORTAK TAVIR ALMALI

Teröre karşı bütün siyasi partilerin ortak tavır alması gerektiğini belirten Altay, "Terör nereden gelirse gelsin kabul edilemez. Hangi amaçla olursa olsun, hangi hak istemiyle ilgili olursa olsun insan hayatına kast edilmesi tarafımızca asla kabul edilemez. Hiçbir hak talebi insan hayatına kasta dayanak olamaz. Teröre karşı bütün siyasi partilerin ortak tavır almasının gereğinin altını tekrar altını çizmek istiyoruz" diye konuştu.

"PKK ŞUNU BİLMELİDİR Kİ ELDE SİLAH İLE BARIŞ İSTENMEZ"

Altay, "Tabiki ortada terör, kan var. acılar var. PKK şunu bilmelidir ki elde silah ile barış istenmez. PKK'nın yönettiği silah 7 Haziran'da ortaya konan demokrasi ve barış talebine, iradesine yönelmiş bir silahtır. Güya barış istiyoruz, hak istiyoruz adı altında bugün akan kanlar, 7 Haziran'da ortaya konan demokrasi ve barış iradesinedir. Kafasına silah dayanan hiç kimsenin de barış çığlıkları duyması mümkün değildir. Bu bakımdan PKK'nın derhal silah bırakarak barış dilini konuşması lazım. Elbette devletin üzerine düşen görevler vardır. Devlet de üzerine düşen görevleri yerine getirmelidir" açıklamasında bulundu.

"PKK'NIN MUTLAKA AMA MUTLAKA BİR AN ÖNCE SİLAHLARI BIRAKMASI GEREKİR"

Altay, "Türkiye'de barış isteyenlerin sesinin duyulması için PKK'nın mutlaka ama mutlaka bir an önce silahları bırakması gerekir. Barışın tesisi, ulusal bütünlüğün korunması noktasında üzerimize düşeni yapacağız. Hiç kimse umudunu kaybetmesin. En kısa sürede barış iklimine kavuşacaktır. Türkiye'yi hiç kimse bölemeyecektir" dedi.

"MHP'NİN 7 HAZİRAN'DAN İTİBAREN SÜRDÜRDÜĞÜ TUTUM BUNUN İŞARETLERİNİ ZATEN VERİYORDU"

MHP'nin koalisyon görüşmeleri ve erken seçime ilişkin açıklamalarını değerlendiren Altay, "Koalisyon görüşmelerine ilişkin perşembenin gelişi çarşambadan bellidir. MHP'nin 7 Haziran'dan itibaren sürdürdüğü tutum bunun işaretlerini zaten veriyordu. Siyaset de her şey mümkündür hiçbir şey imkansız değildir" ifadelerini kullandı.

"DEMİRTAŞ'IN FERYADINI TÜRKİYE'DE DUYMAYAN KALMADI"

Altay, "Demirtaş'ın son günlerde bizce de çok olumlu karşılanan samimi, iyi niyetli çabalarını, feryadını Türkiye'de duymayan kalmadı. Biz de duyduk" dedi.

"OLASI BİR HDP, CHP SEÇİM İŞBİRLİĞİ"

Olası bir HDP, CHP seçim işbirliğinin söz konusu olup olmayacağı sorusu üzerine Altay, "Bunlar için çok erken belki hükümet kurulur. Ama siyasette her şey mümkündür" dedi.