"KORSAN MİTİNG YAPIYORSUNUZ, HEPİNİZİ SİLİVRİ'YE GCNDERECEĞİM"
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu Balıkesir'deki temaslarının ardından beraberinde milletvekili adayları ile Manyas, Gönen ve Erdek ilçelerini de ziyaret etti. Gönen’e gelişi sırasında davullarla karşılanan ve programda olmamasına rağmen partililerin isteği ile konuşma yapan Kemal Kılıçdaroğlu, kent merkezindeki yoğun kalabalığa hitap etti. Konuşması sırasında partililere "Öyle anlaşılıyor ki, siz korsan bir miting yapıyorsunuz, hepinizi Silivriye göndereceğim" şeklindeki sözleri alkışlarla karşılandı.

Manyas, Gönen ve Erdek ilçelerinde yaptığı konuşmada nasıl bir Türkiye arzuladığını belirten CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu "Sizleri seviyorum, sizlere inanıyorum, sizlere güveniyorum. 7 Haziran’da yeni bir başlangıç yapmak istiyoruz. Güzel bir başlangıç yapmak istiyoruz. İstiyorum ki bu ülkede inancı ne olursa olsun, kimliği ne olursa olsun, yaşam tarzı ne olursa olsun, bütün vatandaşlarımı kucaklayayım. Arzu ediyorum ve istiyorum ki hiçbir vatandaşım kendisini öteki hissetmesin. Her vatandaşımı kucaklamak istiyorum. Geçmişte hangi partiye oy vermişse versin başımın üstünde yeri var. Gelin sıfırdan yeni bir başlangıç yapalım. Barış içinde yaşayan huzur içinde yaşayan kavgasız, dövüşsüz güzel bir Türkiye için yola çıkalım. hedefim bu, amacım bu" dedi.

'Başbakan Kemal' sloganları ile konuşması kesilen Kılıçdaroğlu yoksulluğu bitireceğini belirterek, "Türkiye dünyanın en güzel ülkelerinden birisi. Fakat siyasetin kavgası pek çok alanda sorun yaratıyor. Bizim açımızdan da sorun vatandaş açısından da sorun. Seçim bildirgemizi hazırladık. Size sözüm söz. Dört yıllık süre içinde hiçbir aile demeyecek ki ben yoksulum. Yoksulluğu bu topraklarda tarihe gömeceğiz, çöp sepetine atacağız.

Çiftçiye sözüm söz, mazotun litresini 1 buçuk lira yapacağım çiftçi için. Diyorlar ki 'Petrol dışarıdan geliyor çok pahalı.' Eyvallah bende biliyorum. Dışarıdan geliyor bende biliyorum. Ama rafineriden petrolün çıkış fiyatı 1 lira 21 kuruş. Biz çiftçiye kaçtan vereceğiz ? 1 buçuk liradan vereceğiz. Kimse zarar etmeyecek. Herkes kazanacak. Her benzin istasyonu vergi dairesi gibi çalışmayacak" dedi.

Amacının barış ve huzur içinde yaşanabilir bir ülke olduğunu belirten Kılıçdaroğlu "Bir umudum bir amacım var, bir hedefim bir ilkem var, bu ülkede huzur içinde ve barış içinde yaşamak, bu güzel ülkede kardeşçe yaşamak istiyorum ki, 77 milyon yurttaş kardeşçe yaşasın. İstiyorum ki, bu güzel ülkede hiçbir çocuk yatağa aç girmesin, istiyorum ki bu güzel ülkede her anne çocuğunu okula güleryüzle göndersin, her evde tencere kaynasın her evde bereket olsun; bunun için yola çıktım bunun için çalışıyoruz. Benim isteğim benim arzum yoksulluk olmasın, işsizlik olmasın, fakir fukara olmasın, Temiz siyaset olsun, siyasetçiler kendilerini ve yandaşçılarını değil vatandaşlarını düşünsün, vatandaş da iyi olsun, hedefimiz bu" ifadelerini kullandı.

CHP'nin seçim vaatlerini "Parayı nerden bulacaksınız" eleştirilerine değinen Kılıçdaroğlu "Ben kaçak saraylarda oturmayacağım. Benim çocuklarımın yatak odalarında boy boy kasalar çıkmayacak, o kasaların içinde dolarlar milyarlar olmayacak, benim evimde ayakkabı kutuları olmayacak, benim evimde vatandaşlarım olacak” diyerek konuştu.

Erdek Cumhuriyet Meydanı’nda yaklaşık 4 bin kişiye hitap eden CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu’na Erdek’in CHP’li Belediye Başkanı Hüseyin Sarı kentin altın anahtarını takdim etti. 16 Roman vatandaş için yapılan yeni evlerin açılış kurdelesi hep birlikte kesilerek gerçekleşti. Kılıçdaroğlu daha sonda Bandırma’dan uçakla Ankara’ya hareket etti.
Süleyman ÖZAYDIN- Erdem ÖZCAN/GÖNEN-ERDEK(DHA)