CHP eski Genel Başkanı ve Başbakan Bülent Ecevit, vefatının 9'uncu yıldönümünde kabri başında anıldı. Anma töreninde konuşan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "Bülent Ecevit'e vatandaşlarımız, siyasetçilerimiz, devlet adamları, bilim adamları pek çok unvan verdiler. Ama ona en çok yakışanı 'Halkçı Ecevit'ti. Siyasal yaşamında zaman zaman inişleri çıkışları oldu. Ama hiçbir zaman yılmadı. Tek bir ideali vardı; Mustafa Kemal Atatürk'ün Türkiye'sini çağdaş uygarlık ile birleştirmek" dedi.  

CHP'nin 3'üncü Genel Başkanı ve evski Başbakanlardan Bülent Ecevit, vefatının 9'uncu yıldönümü nedeniyle bugün kabri başında anıldı. Ankara'daki Devlet Mezarlığı'nda yapılan anma törenine, Kılıçdaroğlu'nun yanı sıra TBMM CHP Grup Başkanvekilleri Levent Gök, Özgür Özel, Genel Başkan Yardımcısı Tekin Bingöl ile Ankara Milletvekilleri Şanal Saruhan, Murat Emir, Nihat Yeşil, Çankaya Belediye Başkanı Alper Taşdelen, Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar da katıldı. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Bülent Ecevit için kabri başında düzenlenen törende, şöyle dedi:
"Bülent Ecevit'e vatandaşlarımız, siyasetçilerimiz, devlet adamları, bilim adamları pek çok unvan verdi. Ama ona en çok yakışanı; Halkçı Ecevit'ti. Bütün siyasal yaşamını bu ülkenin iyiliğine, insanlarının refah içinde yaşamasına verdi. Mücadelesini hep bu noktaya odakladı. Türkiye'nin çıkarlarını korudu. Uluslararası arenada zaman zaman kendisine yöneltilen hiç bir eleştiriye, baskıya boyun eğmedi. Onun tek bir ideali vardı; Mustafa Kemal Atatürk'ün Türkiye'sini çağdaş uygarlık ile birleştirmek."

"HİÇBİR ZAMAN YILMADI" 

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Bülent Ecevit'in siyasal yaşamında zaman zaman iniş-çıkışları olduğunu ifade ederken, "Ama hiçbir zaman yılmadı. Onun idealleri vardı. Düşünceleri gelecek öngörüsü vardı. Ve bunları gerçekleştirmek için olağanüstü bir çaba harcadı. Biz Cumhuriyet Halk Partisi olarak eski genel başkanımızı rahmet ve minnet ile anıyoruz. Onun düşünceleri elbette ki yolumuz aydınlatıyor. Bundan sonra da aydınlatmaya devam edecek. Kendisine Allah'tan rahmet diliyoruz. Nur içinde yatsın" ifadelerine yer verdi.