BAŞKAN OLMAYACAKSIN KARDEŞİM
Şehit yakınları ve gazilerle ilgili yapılacak çalışmaları anlatan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "Hangi şehit cenazesine katıldıysam Allah sizi inandırsın bu ülkenin gariban aileleri. Fakir fukara ailelerin çocukları. Ensesi kalın hiç kimsenin çocuğu orada yok. Hiçbir milletvekilinin, bakanın çocuğu orada yok. Nerede gariban vatandaş var gidiyor oraya. Şehit evet başımızın üstünde yeri var ama bir de adalet olması lazım. Gittiğim her şehit cenazesinde annelerin söylediği şu benim oğlum öldü ben ağlıyorum, aynı acıyı başka anneler yaşamasın. Ne olur bu derdi çözün diyorlar. Şehitler gelmesin acılar olmasın diyorlar. Ben size şunu açık yüreklilikle söyleyebilirim bu sorunu ancak ve ancak CHP çözer. CHP dışında hiçbir parti çözemez. Size söyleyebilirler nasıl sadece CHP çözer. Çünkü CHP avukat bürolarında kurulan bir parti değildir. Bu sorunu çözerse CHP çözer, çünkü CHP bu ülkenin kurucu partisidir. Onlar çözemezler. Bu sorunu çözmek için önce samimi ve dürüst olacaksınız. Gizli kişisel bir ajandanız olmayacak. Millete hesabını veremeyeceğimiz angajmanlara girmeyeceksiniz. Millete bilgi vereceksiniz. Hangi şartı yerine getirdiler hiçbir şartı yerine getirmediler. Birisinin sevdası ülke bastın ben başkan olayım diyor. Ülke batmayacak sen de olmayacaksın kardeşim. Bu kadar basit" şeklinde konuştu.
GARİBANDAN YANA POLİTİKALAR OLUŞTURDUK
7 Haziran öncesi seçim bildirgesini açıkladıklarını dile getiren Kılıçdaroğlu, “Seçim bildirgesinde dedik ki bu ülkedeki geliri hakça bölüştüreceğiz. Yoksulluğu bitirmemiz lazım. Asgari ücreti net 1500 lira yapacağız. Taşeron sistemine son vereceğiz. Aile sigortasını getireceğiz dedik. Hiçbir ailenin geliri 720 liranın altında olmayacak. Bize itiraz ettiler. ‘Parayı nereden bulacaksınız, kaynağı nereden bulacaksınız’ diye kıyameti kopardılar. Şimdi onlar yeni seçim beyannamelerini açıkladılar. Bizi örnek alıyorlar. Daha çok örnek alacaksınız. CHP Türkiye’deki bütün siyasal hareketlere örnek olan bir partidir. Bu şunu gösteriyor. Bizim seçim bildirgemizin ne kadar doğru olduğunu gösteriyor. Biz öyle uçuk projeler koymadık ortaya. Biz halktan yana, ezilenlerden yana, garibanlardan, emekliden, işçiden, memurdan yana politikalar oluşturduk” diyerek şöyle devam etti:
İKİNCİ PARTİ HERŞEYE HAYIR DİYOR
"İkinci parti her şeye ‘Hayır’ diyen parti. Ne söylesek Hayır. Koalisyon kuralım hayır. Sen başbakan ol Hayır. Şunu söylüyorum hayır diyorsan her şeye niye seçime giriyorsun kardeşim. Girme o zaman seçime. Üçüncü parti o denklem dışı zaten. Geriye bir parti kalıyor CHP. Türkiye’nin sorunlarını en iyi tespit eden, en iyi çözümler üreten Ortadoğu’ya de ülkeye de barışı getirecek olan parti CHP’dir. Biz bunu yapmak zorundayız. Türkiye şuanda çok zor şartlarda. Cumhuriyet tarihinin en derin krizlerinden birisini yaşıyor. Türkiye’yi bu bataktan Ortadoğu batağından çıkarmak zorundayız. Bakın Suriye’de ne oluyor. Amerika bir tarafta, Rusya bir tarafta Çinliler de geliyor. Şimdi onlar da bir tarafta. Burnumuzun dibinde bir savaş patlarsa bunlar birbirlerine girerse ne olacak faturayı kim ödeyecek. Suriye’yi bu hale kim getirdi Allah aşkına. Yazık günah değil mi o coğrafyada Müslüman kanı dökülüyor."
DAVUTOĞLU SARAY İÇİN, KILIÇDAROĞLU HALK İÇİN ÇALIŞIR
Devleti yönetmek için bilgi ve birikimin gerekli olduğunu dile getiren Kılıçdaroğlu, “Devleti yönetmek ayrı bir şeydir. Devlet sıradan yönetilmez. Devleti yönetmek için bilgi birikim gerekir. Devleti yönetenlerde kin, öfke yoktur. Kinin ve öfkenin devlet yönetiminde yeri yoktur. Hiçbirisi devleti doğru dürüst yönetemedi. Devleti yönetmeyi köşeyi dönme olarak sandılar. Ne diyor Hazreti Ömer ‘Eğer Dicle’nin kıyısında iki koyun kaybolduysa onun sorumlusu benim’ Türkiye’nin yarısı kan gölünde sorumlusunu bulamıyoruz. Türkiye çalınıyor, soyuluyor sorumlusunu bulamıyoruz. Türkiye’nin yeni, düzgün bir yönetime ihtiyacı var. Sizden son olarak şunu istiyorum; Ülkeyi yöneten kişinin bağımsız iradesinin olması lazım. Eğer iradeyi bir başka iradeye ipotek etmişse o kişi ülkeyi yönetemez. Yani özeti şudur: Davutoğlu saray için çalışır, Kılıçdaroğlu halk için çalışır" dedi.
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, konuşmasının ardından partisinin Amasya milletvekili adaylarını tanıttı. Kılıçdaroğlu, daha sonra karayoluyla Çorum'a gitmek üzere kentten ayrıldı.



FOTOĞRAFLI