13'ÜNCÜ GÜN TAMAMLANDI
CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, Adalet Yürüyüşü'nde 13'üncü günü de geride bıraktı. Kılıçdaroğlu, Acaroğlu tesislerindeki 3'üncü moladan sonra tekrar Düzce kent merkezine doğru yürüyüşe geçti. Polisin güvenlik önlemleri altında yürüyen Kılıçdaroğlu ve beraberindekiler, 13'üncü günü toplam 21 kilometre yürüyerek tamamladı. Kılıçdaroğlu, geceyi Düzce Kalıcı Konutlar yolu üzerindeki Cumhuriyet Mahallesi mevkisinde yol kenarındaki kamp alanında geçirdikten sonra yarın Sakarya'ya doğru yürüyüşe devam edecek.
12 MADDELİK GENELGE DAĞITILDI
Kamp alanında yürüyüşe katılanlara CHP tarafından hazırlanan 'Adalet Yürüyüşü Temel Kuralları' başlıklı 12 maddelik genelge dağıtıldı. Dünyanın ve Türkiye'nin gözü, kulağının Adalet Yürüyüşü'nde olduğu ifade edilen genelgede şu maddeler yer aldı:
1- Bu zorlu yürüyüşte genel başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu'nun güvenliğinin sağlanabilmesi ve düşme, burkulma gibi yürüyüşü tamamlaması engelleyecek kazaya uğramaması için genel başkan önde yalnız yürüyecektir.
2- Hiçbir kişi ve kurumun genel başkanın önünde yürümesine izin verilmeyecektir.
3- Genel başkana sadece uğradıkları adaletsizliklerin sembol isimleri, temsil ettikleri kitlelerin seçilmiş başkanları, toplumsal kanaat önderleri ve katılımları ile yürüyüşümüze güç verecek kişiler geçici süre eşlik edecektir. Belirtilenler dışında hiç kimsenin kortej düzenini bozacak şekilde genel başkanla yürümesine izin verilmeyecektir.
4- Bu yürüyüş boyunca uzaktan çekilen resimler, önceden izin alınan istisnai haller haricinde genel başkanla özel resim çekilme talepleri karşılanmayacaktır. 
5- Konaklama alanlarının grişinide emniyet görevlilerince bütün katılımcıların üstü ve çantalar aranacak, arama yapılmadan kimsenin alana girilmesine izin verilmeyecektir.
6- Yürüyüş sırasında trafik akışının korunması çok önemlidir. Yürüyüşe katılanların araçlarını yürüyüşü engelleyecek şekilde yol kenarına park etmemesi gerekecektir.
7- Trafik akışının sağlanması için yol genişliğine göre en fazla 6 kişi aynı sırada yürüyecek, trafiğin aktığı şerit ihlal edilmeecketir.
8- Yürüyüş boyunca güvenliğimizi sağlayan polisimizin ve jandarmamısın tüm uyarı ve ikazlarına uyulacaktır.
9- Yürüyüş sırasında yürüşümüzü taciz etmek isteyen provokatörlerle karşılaşıldığında asla karşılık verilmeyecek, bu tahrik ve tacizlere karşı sadece 'hak hukuk adalet' sloganı ile karşılık verilecektir. Bu tahriklere karşılık vremek yürüyüşe zarar vereceğinden bu duruma asla müsaade edilmeyecektir.
10- Yürüyüş sırasında Türk bayrağı 'Adalet' yazılı pankart ve dövizler kullanılacaktır. Hiç bir partinin, kurumun veya grubun bayrak, flama ve dövizinin açılmasına izin verilmeyecektir.
11- Bu yürüyüşün sloganı 'hak hukuk adalet'tir. Bu slogan dışında hiçbir slogan atılmayacaktır.
12- Yürüyüş ve konaklama alanlarınad alkollü içki tüketimi kesinlikle yasaktır.

FOTOĞRAFLI