Tahsin GÜNER - Muhammet BAYRAM / ANKARA, () - ANKARA'nın Gölbaşı ilçesinde bisikletiyle giderken bir aracın çarpması sonucu hayatını kaybeden Hasan Berk Baysal'ın ölümüyle ilgili 2. duruşma öncesi arkadaşları bisikletleriyle adliye önünde biraraya geldi. Eyleme CHP milletvekilleri de destek verdi.

Gölbaşında, 6 Temmuz Pazar 02.00 sıralarında Eymir-Mogan Gölü rotasında katıldığı bisiklet turu sonrası Dikmen'deki evine dönerken Kepekli civarlarında bir aracın çarpması sonucu hayatını kaybeden Hasan Berk Baysal'ın ölümüne ilişkin Ankara Adliyesi 5. Sulh Ceza mahkemesinde görülen 2. Davası görüldü. Duruşma öncesi Baysal'ın arkadaşları bisikletleri ile birlikte Ankara Adliyesi önünde biraraya geldi. Baysal'ın arkadaşları adına konuşan Gökhan Koraltürk, motorlu araç sürücülerinin dikkatsiz ve ihmalkar davranışları nedeniyle bisikletçilerin hayatlarını kaybettiklerini öne sürdü. Koraltürk, “biz bisikletçiler bütün önlemlerimizi alıyoruz. Bizim dışımızdakiler ise almıyor ve bunun sonucunda bizler canlarımızı kaybediyoruz. Her ölümün arkasından takdir-i ilahi ya da kader demeyi bir alışkanlık haline getirdik. Halbuki kaza tüm önlemler alındığında takdirde meydana gelen bir olaydır. Biz bisikletçiler başımıza kaza gelmemesi için tüm önlemlerimizi alıyoruz. Baysal'a çarpan sürücünün Ağır Ceza Mahkemesinde yargılanmasını istiyoruzö dedi.

Eyleme CHP Milletvekilleri Aylin Nazlı Aka ve Mahmut Tanal'da destek verdi. Duruşma görgü tanıklarının dinlenmesinin ardından, sanık U.K.'nın tutukluluk haline devam kararı verilerek 30 Ekim tarihine ertelendi.