Mustafa TURAPOĞLU/TOKAT, () - SAADET Partisi (SP) Genel Başkanı Mustafa Kamalak, Türkiye'nin durup dururken başına Suriye hadisesini açtığını söyleyerek, "Sonra 'Esad gidecek, Esad gidecek', götürebiliyor musun yahu. Haydi bakalım gönderebiliyorsan gönder" dedi.
SP Genel Başkanı Mustafa Kamalak, seçim gezileri kapsamında Tokat'a geldi. İlk olarak Turhal ilçesine geçen Mustafa Kamalak burada, önce Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde PKK'lı teröristlerin saldırısı sonrası şehit düşen Jandarma Uzman Çavuş Yasin Gencer’in baba ocağını ziyaret etti. Ardından ise Osmaniye'nin Amanos Dağları’nda PKK'lı teröristlerle girdiği çatışmada şehit düşen Jandarma Uzman Çavuş Ufku Demirel’in ailesine taziye ziyaretinde bulundu. Daha sonra kent merkezinde gelen Kamalak, Öğretmenevinde Sivil Toplum Kuruluşları ve basın mensupları ile bir araya geldi. 1 Kasım seçimleri öncesi Güneydoğu'da yaşanan 'sandık taşıma' tartışmasına değinen Kamalak şöyle konuştu:
"Bundan 12-13 yıl önce Türkiye'nin herhangi bir köyünde, herhangi bir beldesinde en ucra köşesinde, 'seçim güvenliği yoktur burada sandık güvenliği sağlanamaz, sandıklar başka tarafa taşınmalı' diye bir söylenti varmıydı. Böyle bir tehlike, risk varmıydı, yoktu. 12-13 yıl önce hiç bir hükümet yetkilisi herhangi bir kamu görevlisi 'siz Sivas'ın doğusuna geçemezsiniz' diyerek muhalefeti eleştiriyor muydu. Öyle bir tehlike varmıydı. 12 yıl önce Sivas'ın doğusuna gidememek gibi bir tehlike var mıydı. Ama en şimdi en yetkili ağız en yetkili devlet yöneticileri başta Sayın Cumhurbaşkanı olmak üzere ve Sayın Başbakan dünya kamuoyu önünde haykırıyor, muhalefeti eleştirerek 'Sizler Sivas'ın doğusuna gidemiyorsunuz'. Elinizi vicdanınıza koyun eğer bir kısım muhalif milletvekilleri Sivas'ın doğusuna gidemiyorsa bu vebal, günah, sorumluluk kimin. Ülkeyi yönetenlerin değil mi. Çok daha acısı günahtan sevap çıkarıyor olmaları. Yani sorumluluğu yerine getirmeyen insanların buradan hak devşirmeye çalışmış olmaları."
'ABD IRAK'I BOMBALARKEN SINIRI MI VARDI'
Konuşmasının devamında Cumurbaşkanı Erdoğan'ın Rusya ile ilgili açıklamalarına değinen Kamalak şöyle dedi:
"Suriye bizim komşumuz, Rusya'nın burada sınırı yok ne işi var' diyor. İyi de değerli arkadaşlarım, sormazlar mı insana. Sayın Cumhurbaşkanı, Amerika Irak'ı bombalarken burada sınırı mı vardı. Niye İncirlik üssünü açtın. Amerika Irak'ı vursun diye, neden? Fransa Libya'yı dağıtırken, Fransa'nın Libya'da sınırı mı vardı. Kaddafi'yi linç etsinler diye Libya'yı perişan etsinler diye oraya leş kargaları gibi üşüşen küresel emperyalizme yardım için niçin 6 savaş gemisini gönderdiniz. Sormazlar mı bunu. Sonra 'Esad gidecek, Esad gidecek', götürebiliyor musun yahu. Sizin çocuğunuz bir caninin, bir zalimin elinde rehine olsa ona kurşun mu doğrultursunuz, meydan mı okursunuz yoksa o rehineyi kurtarmak için bir anlaşma zeminimi bulursunuz. Şu söylenebilir belki, 'vatanın şartları gerekiyorsa gidecekse o çocuk gitsin' Ama doğru olan bu mudur. Orada bir çocuk değil, milyonlar söz konusu. Haydi bakalım gönderebiliyorsan gönder. Durup dururken başımıza Suriye hadisesi açtık. Oan oldu giden gitti ne olursa olsun Türkiye barış süreci başlatmak mecburiyetindedir."
Kamalak buradaki açıklamasının ardından Sivas'a hareket etti.

FOTOĞRAFLI