SAADET Partisi (SP) Genel Başkanı Mustafa Kamalak, haksız yapıldığını öne sürdüğü 14 Aralık Operasyonu'nu tasvip etmediğini belirterek, "Fethullah hocanın da böyle hükümeti devirmek isteyen bir terör örgütünün lideri olduğu kanaatinde değilim" dedi.
SP lideri Mustafa Kamalak, Eskişehir'de partisinin ilk kongresine katıldı. Saffron Otel'de yapılan kongre öncesi kahvaltılı basın toplantısı yapan Kamalak gazetecilerin sorularını yanıtladı. Kamalak 14 Aralık Operasyonu ile ilgili yöneltilen soru üzerine bu operasyonu doğru bulmadığını anlatırken şöyle konuştu: "Bu gelişmeleri üzüntüyle takip ediyorum. 'Türkiye'ye yazık oluyor' diye düşünüyorum. İktidarın önde gelenleri hatırlayacaksınız; 'Milli görüş gömleğini çıkardık. Yani 32 yıl milli görüş cephesinde yer almış olan mücadele etmiş olan kardeşlerimiz yanılmış. Erbakan bizi yanılttı' dediler. 32 yıl sonra fark ettiler bunu. Dediklerinin doğru olduğunu kabul edelim. Ama yanıldıklarını 32 yıl sonra fark ettiler kendi ifadelerine göre. Aradan 12 yıl geçti. Beraber yürüdükleri insanlar için 'Yanılmışız, safız' dediler. Demek ki; 44 yıl yanılgıyla yaşandı. Muhtemeldir ki birkaç yıl sonra da 'Safmışız, yanılmışız, o karar yanlış olmuş' diyeceklerdir. Ben 14 Aralık Operasyonu'nu haksız buluyorum. Tasvip etmiyor, doğru bulmuyorum. Fethullah Hoca'nın da böyle hükümeti devirmek isteyen bir terör örgütünün lideri olduğu kanaatinde değilim. Söylediğim her bir sözün arkasındayım. Olay henüz paralel kavramı kullanılmadan evvel dershanelerle gündeme gelmişti. Şunu söylemiştim dershanelere kapatmanız yanlıştır.  Bugün de aynı kanaatteyim, yanlıştır. Anayasaya da aykırıdır."
"AK SARAY'LA 333 BİN ÖĞRETMEN TAYİN EDERDİK"
SP lideri Kamalak, Ak Saray'ın resmi açıklamalara göre 1 milyar 370 milyona mal olduğunun belirtildiğini, mimarların buradaki maliyetin 8-10 milyar lira olduğunu ifade ettiklerini anlattı. Kamalak, şöyle konuştu:
"Peki 8-10 milyarlık kaynak yatırımlara yönlendirilemez miydi? Yeni başlayan öğretmen 2 bin TL civarında maaş alıyor. Mimarlarımızın dediklerine göre 8 milyar olduğunu kabul edelim. 8 milyar ile kaç öğretmen tayin edebilirdik diye düşündüm. Aylığı 2 binden 333 bin 333 öğretmen tayin ederdik." 
SP Genel Başkanı Mustafa Kamalak, gazetecilerden kendisine ait yanlış, doğru olmayan bir ifade duymaları halinde salondan ayrılmadan önce kendisine sorup düzeltmelerini isterken, "Yanlışımızı ortaya koyan arkadaşımıza teşekkür ederiz. Bu ülke, bu aziz millet hepimizin. Bu ülkedeki, her bir problemden hepimiz sorumluyuz. Soma'da can veren 301 şehidimizden, Karaman'ın Ermenek ilçesinde hayatını kaybeden 18 şehidimizden, Isparta'nın elma bahçelerine giderken hayatını kaybeden üniversite öğrencilerimizden o hanım kardeşlerimizden hepimiz sorumluyuz. Hatta şunu söylüyorum; bedenini satmak zorunda kalan hanımlardan, kız kardeşlerimizden biz, herkes sorumlu. Hiçbir kadın durup dururken bedenini satmak istemez. Onu oraya iten bir takım şartlar var. Çünkü onlar da bu ülkenin evlatları, bizlerin kız kardeşleridir."
FOTOĞRAFLI